Tribuna
"Vrăjitorul din Oz" deschide stagiunea de spectacole la Gong
Alexandra CHEŞCU
1247 vizualizari

Mult iubita poveste a "Vrăji­torului din Oz" este cea care va deschide sâmbătă, 13 sep­tembrie, de la ora 18, stagiu­nea de spectacole a Teatrului Gong. Stagiunea 2014-2015 este şi cea care marchează împlinirea a 65 de ani de la înfiinţarea teatrului ca instituţie profesionistă de spectacole pe 21 decembrie 1949. „Sun­tem mândri să continuăm tra­diţia unui teatru care aduce bucurie. Puţine oraşe din ţara noastră au o tradiţie teatrală atât de veche ca Sibiul, unde s-au organizat spectacole de teatru încă din secolul al XVI-lea”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.
În acest context, de săr­bătoare, primele patru luni din noul sezon teatral vor pune accent pe reluarea celor mai valoroase producţii din reper­toriu, prin refacerea decoru­rilor şi înlocuirea actorilor lipsă, acolo unde este cazul. Mai mult decât atât, actorii teatrului vor pregăti două noi producţii pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani. Aşadar, primul spectacol, în premieră, este o creaţie origi­nală ce poartă semnătura regizorului Robert Bălan, cea de-a doua premieră fiind o adaptare după „Făt – Frumos din lacrimă” în regia lui Marian Râlea. Finalul lui 2014 va veni, la rândul său, cu o serie de ateliere pentru copii şi actori, precum şi cu o microstagiune cu spectacole de animaţie şi teatru cu păpuşi din Europa.

De la Dorothy, la un pui de lebădă

În ceea ce priveşte agenda de evenimente a lunii sep­tembrie, aceasta cuprinde şase spectacole fascinante, prezentate atât cu păpuşi şi marionete, cât şi cu actori la vedere. Maratonul teatral propus în deschiderea sta­giunii reprezintă o călătorie fermecătoare în lumea po­veştilor universale, în căutarea unor eroi ca Dorothy sau Omul de Tinichea, prinţese şi cavaleri, Puiul de Lebădă sau câinele, pisica, cocoşul şi măgarul, toţi muzicanţi în Bremen.
Dacă "Vrăjitorul din Oz" este cel ce deschide stagiunea de spectacole la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong, evenimentele pentru cei mici şi cei mari continuă după cum urmează: "Frumoasa şi Bes­tia" (duminică, 14 septembrie, de la ora 11); "Muzicanţii din Bremen" (sâmbătă, 20 sep­tembrie, de la ora 18); "Die Bremer Stadtmusikanten / Muzicanţii din Bremen" (du­minică, 21 septembrie, ora 11); Pinocchio (sâmbătă, 27 septembrie, ora 18); "Puiul de lebădă" (duminică, 28 sep­tembrie, ora 11);




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA