Tribuna
Volumul ”Părinţi”, lansat la Librăria Humanitas, astăzi
Liuba STARII
468 vizualizari
Volumul ”Părinţi”, lansat la Librăria Humanitas, astăzi
Librăria Humanitas găzduieşte, azi, 18 aprilie, de la ora 19, lansarea romanului „Părinţi”, semnat de Diana Bădica. Alături de autor vor vorbi Radu Vancu şi Ştefan Baghiu. Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.


Romanul descrie viaţa unei familii dintr-un orăşel de provincie care se confruntă cu moartea unuia dintre cei doi copii. Încercările familiei de a se adapta la noua situaţie coincid cu transformarea societăţii româneşti, cea mai mare parte a acţiunii fiind plasată în perioada postcomunistă. Ioana Negrilă, eroina romanului, este o fetiţă prinsă între întâmplările copilăriei, neputinţa de a-şi ajuta fratele şi nevoia de a trece peste moartea lui. Împreună cu Tudor, un vecin de vârstă ei, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu fratele ei, mort la un centru de îngrijire a unor persoane cu dizabilităţi, dar nu reuşeşte să găsească nicio pistă verosimilă. Lumea cartierului, familia extinsă, deteriorarea relaţiei dintre părinţi aduc resemnarea în faţa morţii abia în perioada adultă.

”Mi-a spus odată un sportiv că tot ce trebuie făcut e un pas în direcţia potrivită, restul vine de la sine, pentru că visul e deja acolo. În 2013, tot ce-mi doream era să spun adevărul meu, povestea unui copil bolnav şi a familiei sale. După ce-am scris povestirea 'Florinel', lucrurile păreau încheiate. Nu mai vedeam ce-aş fi putut adăuga, drama era o dramă ca atâtea altele. Dar mi-am dat seama că abia făcusem primul pas în direcţia potrivită. Începând din acel punct, am scris pur şi simplu: cu pauze de documentare, lăsând episoadele să se aşeze de la un capitol la altul, dar ştiind mereu unde vreau să ajung. Încerc să aduc componenţa socială mai aproape de cititor, vreau ca, prin poveste, oamenii să înţeleagă lumea în care trăim. Ioana, ce n’est pas que moi”, spune Diana Bădica.

„Diana Bădica este prozatoarea pe care o aşteptam de multă vreme: cea mai tragică a generaţiei sale şi totodată cea mai comică. Rareori cineva poate surprinde atâta viaţă într-o singură carte”, spune Marius Chivu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevistargul de cariere

classic junior

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia