logo
spartan
Vizitează "Brukenthal"-ul cu mobilul!
Andra MARINESCU
1408 vizualizari
Vizitează
Dacă timpul nu vă permite să vizitaţi muzeele, o puteţi face şi numai stând acasă, pe fotoliu, şi navigând pe Internet. Muzeul Naţional "Brukenthal" a intrat în proiectul european "I-locate", un program ce ajută utilizatorii să localizeze în interior şi exterior persoanele şi echipamentele, cu ajutorul datelor publice.
Muzeul Naţional "Brukenthal" din Sibiu a devenit partener în cadrul proiectului european "Indoor/ outdoor location and Asset Management Through Open gEodata", un program menit să simplifice viaţa utilizatorilor, ajutându-i să navigheze în interiorul clădirilor folosindu-se de telefoane mobile, pentru a ajunge la destinaţia finală dorită, de pildă într-o instituţie publică, o clinică sau un muzeu. Programul va furniza, ulterior, şi alte informaţii disponibile despre locaţia respectivă. Sistemul se bazează pe folosirea şi integrarea diverselor tehnologii. Printre obiectivele proiectului se numără crearea şi publicarea unui portal folosit pentru împărtăşirea datelor publice legate de spaţiile interioare, cum ar fi gări, centre comerciale ori spitale, crearea unor instrumente de lucru de tip open-source pentru localizare şi navigaţie "din uşă în uşă", prin Bluetooth, GPS sau Wi-Fi.
Proiectul a fost demarat pe 22 ianuarie, în Parcul Industrial Trentino Sviluppo din Rovereto, în Italia, fiind gândit ca un brainstorming colectiv la care au participat experţi din domeniul informaţiilor geografice, ale căror idei au fost transmise altor 70 de persoane. "I-locate" are o perioadă de implementare de trei ani, iar bugetul este de 4,7 milioane euro şi este cofinanţat de Comisia Europeană. Consorţiul de proiect este format din 24 de parteneri din Croaţia, Marea Britanie, Italia, Germania, Grecia, Malta, Luxemburg, Olanda şi România.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia