Tribuna
ULTIMA ORĂ – Johannis nu vrea prim–ministru
ULTIMA ORĂ – Johannis nu vrea prim–ministru
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, azi, că nu–şi doreşte nici să fie prim–ministru, nici să facă parte din viitorul Guvern. Primarul consideră că sibienii au votat la alegerile parlamentare politic şi consideră că România are nevoie de un guvern puternic, care să sprijine descentralizarea administraţiei.
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, azi, că nu este interesat de vreo funcţie în viitorul Guvern: "Am văzut şi eu la televizor că ar fi în discuţie pentru noul Guvern şi numele meu. Personal, m-am bucurat şi cred că e o notă bună pentru Sibiu. N-am fost contactat de nimeni dintre cei care decid cum se va forma noul Guvern, ci doar de presa, care a vrut să afle detalii. Nu-mi doresc nici să fac parte din viitorul Guvern, nici să-l conduc. Mă simt foarte confortabil în poziţia de primar al Sibiului, în care am fost reconfirmat, de curând, cu 85 % din voturi. În acest moment se discută doar de presupuneri în ansamblu despre formarea Guvernului şi toată lumea îşi dă cu părerea. Deocamdată nici nu se ştie ce se aşteaptă de la viitorul Guvern. E o incertitudine totală. Cred că România are nevoie de un Guvern puternic, cu oameni care să se înţeleagă între ei, nu ca până acum, şi care să sprijine descentralizarea. Eu îmi doresc doar ca FDGR să fie cooptat în viitoarea formulă aşa cum a fost şi până acum, cu o funcţie de secretar sau subsecretar de stat la departamentul pentru minorităţi."

Votul sibienilor

Johannis consideră că votul sibienilor a fost unul politic: "S-a întâmplat ce am previzionat. oamenii nu au fost suficient de bine informaţi cu privire la votul uninominal şi nu au înţeles importanţa acestui vot. O dovadă în acest sens este prezenţa de 35% la vot, care mi se pare foarte, foarte slabă. E evident că s-a votat eminamente politic, nu uninominal. Electoratul sibian a arătat că face diferenţa între alegerile locale şi cele parlamentare, şi că are opţiuni clare pentru fiecare scrutin. Vreau să îi felicit pe toţi cei care au devenit parlamentari de Sibiu." În privinţa recomandărilor cu privire la candidaţi, făcute cu două zile înaintea alegerilor, Johannis a spus: "Nu am motive de îngrijorare pentru că, dintre candidaţii pe care eu i-am nominalizat, a ieşit doar unul. Cred că mă voi înţelege perfect cu noii parlamentari aleşi, în măsura în care vor dori să sprijine administraţia locală sibiană." Întrebat cu privire la o eventuală reconciliere cu PDL Sibiu, primarul a spus că va "aprofunda colaborarea cu PD-L atunci când parlamentarii acestui partid vor aduce rezultate concrete pentru Sibiu."

Schimbarea prefectului

Klaus Johannis s-a arătat surprins de declaraţiile unor politicieni, care vorbesc despre posibila schimbare a prefectului de Sibiu după instalarea noului Guvern: "Eu ştiu că trăim într-o republică în care prefecţii sunt apolitici. Cel puţin aşa spune legea. Unii politicieni sunt prost informaţi. Conform legii, eu nu văd iminentă o schimbare a prefectului. E foarte probabil ca un viitor Guvern din care nu va face parte partidul care a dat acest prefect să vrea să-l schimbe. E o procedură mai complicată, dar toţi care au vrut au găsit motive. Eu colaborez bine cu actualul prefect, Ilie Mitea. Poate ajungem, totuşi, odată să respectăm şi legea. Ar fi mai corect să se schimbe legea şi să se accepte că prefectul e politic."





comentarii
12 comentarii

Da cine-l vrea prim ministru?
herman
04.12.2008 19:19
In primul rand nici nu se punea problema ca primarul sa devina prim-ministru.Era ceva absurd.Scenarii facute de emisiuni.Basescu nu-l mai agreeaza pe acest om din cauza cum s-a comportat cu PD-L la alegerile locale.Basescu nici macar nu a venit sambata la sibiu sa-si ridice diploma de cetatean de onoare.Relatiile s-au stricat f.rau si nu-i prezic un viitor bun primarului.Nici nu as vrea sa devina prim-ministru ptr ca la sibiu nu a respectat in iulie vointa alegatorilor.Atunci a pus PD_l la colt si cred ca dupa formarea guvernului va primi rasplata.
cetatean
04.12.2008 19:19
omul acesta se vede si presedintele romanicii noastre .sa stea unde este ca e mai bine pentru dumnealui.
cetateanul turmentat
04.12.2008 19:36
bai ctatene pd-l ist ca nu zic labagist.nu ai inteles nimic.lui johannis i-au furat omul niste idioti in frunte cu idiotul sef florin muntean si cu acceptul idiotului suprem ariton.tie labagistule pardon pd-l-istule tie daca iti fura cineva televizorul din casa tu ramai prieten cu acel cineva?a voi labagistii pardon pd-l-isti va asociati cu hotii.
pro
04.12.2008 19:45
ba, boule, johannis a furat case, multe case, nu televizoare si nici "oameni", daca sasul ala de la medias poate fi numit om!asteptam sa-si primeasca rasplata , forza base!!!
pt. pro(st)
04.12.2008 20:09
a vorbit gura gara mine
pro
04.12.2008 20:17
tu de unde stii mai paralelipipedule(stii ce inseamna?)ca a furat case?la-ai ajutat tu?sa-l pupi pe chiorul sef al romaniei in ......cred ca la anul pe vremea asta te spanzuri in piata mare.succes
pt pro(st)
04.12.2008 20:26
Pacat ca nu accepta aceasta functie ( daca se ofera aceasta ).Personal recomand ca domnul primar sa candideze la presedentia Romaniei.Poate la anul sau peste patru ani.Oricum Succes.
ilie
04.12.2008 20:33
impostorul asta, care pozeaza in sas cinstit, vrea direct presedinte!
Martin Bottesch
04.12.2008 21:00
Ar fi cea mai mare prostie ca domnul primar sa accepte sa devina primul ministru, vor sa slabeasca forumul german pe plan local, ca sa poata celelalte partide politice sa atraga electoratul de partea lor. Desi o asemenea functie, e o onoare pentru oricine.
Valentina
04.12.2008 21:20
Hut ab, Herr Oberb
Winfried
04.12.2008 21:35
stai linistit d-le primar ca nu te va pune nimeni in fruntea guvernului.ti-ai dat examenul la aceste alegeri. te-ai bagat unde nu trebuie
tttt
04.12.2008 22:42
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA