logo
ALŢÎNA
TRUVERII ÎN ŞURA LUI ŞTEF
I. BÂRSAN
1805 vizualizari
TRUVERII ÎN ŞURA LUI ŞTEF

Vaida Ştefan (Ştef) din Alţîna este posesorul unei impresionante colecţii de obiecte vechi şi valoroase: costume populare, unelte, mobilier, ceramică, icoane. Toate au făcut neîncăpătoare casa părintească. De aceea şi-a cumpărat o casă, tot veche, în care doreşte să-şi amenajeze un muzeu. Pentru a-şi realiza visul este nevoie de muncă multă şi mai ales de bani. Până atunci a reparat vechea şură, pe care a pardosit-o cu cărămidă ţigănească şi în care găzduieşte întâlniri culturale.
Grupul muzical Truverii a găsit în „Şura lui Ştef” cadrul potrivit pentru a susţine un minunat concert de muzică europeană veche care i-a încântat pe cei prezenţi. Cei cinci componenţi ai grupului au cucerit repede inimile spectatorilor cu cântecele lor deosebite, pline de muzicalitate, interpretate la instrumente nemaivăzute până acum în Alţîna.
De la atmosfera plină de farmec a muzicii medievale, spectatorii au fost readuşi acasă de gazdă, rapsodul hârtibăcean Ştefan Vaida acompaniat de Doru Niţescu. Ei au dat o scurtă replică muzicală cu frumoase cântece populare de pe Hârtibaci.
Minunata seară muzicală a fost încheiată cu o gustoasă cină oferită de gazdă. Înainte de a începe concertul, un miel întreg şi-a găsit culcuş într-un ceaun în care a fiert încet răspândind în jur miresme minunate. A fost un schimb avantajos pentru toţi. Alţînărenii au fost încântaţi de muzică, Truverii de tocană.

comentarii
1 comentarii

Stef asta aren un frate Ilie, strungar la Independenta?
rosu
14.09.2011 13:51
195.200.70.41
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia