Tribuna
Tribuna a premiat-o la Colocviul "Lucian Blaga" pe Maria Popescu
Andra MARINESCU
4763 vizualizari
Tribuna a premiat-o la Colocviul
*Tribuna a premiat-o pe Maria Popescu, studentă la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, pentru rezultatele pe care le-a avut în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Colocviului Naţional Studenţesc "Lucian Blaga", desfăşurate în perioada 24-26 octombrie la ULBS.*
Ziarul nostru susţine per­formanţa şi a recompensat-o pe Maria Popescu pentru lucrarea sa, "Sacrificiul ca model de fiinţare în <<Meş­terul Manole>> de Lucian Blaga". Tânăra, studentă în cel de-al doilea an la Facul­tatea de Litere şi Arte, nu a fost, însă, singura care a plecat acasă cu laude şi premii. Asta pentru că, după prezentarea comunicărilor şi după dezbateri interesante, Colocviul Naţional Studen­ţesc şi-a desemnat toţi câş­tigătorii, marele premiu "Lu­cian Blaga" intrând în po­sesia Sînzianei-Maria Stoie, de la Universitatea din Bucu­reşti.

Sibiul, multe locuri fruntaşe
Competiţia a fost viu dis­putată, iar studenţii din Sibiu au câştigat premii impor­tante, clasându-se pe pri­mele locuri la cele patru sec­ţiuni. Astfel, la "Hermeneutica textului literar", Sânziana Sipoş (Sibiu) a fost cea care a ocupat prima poziţie, cu lucrarea "Lucian Blaga şi Ion Mureşan. Poezia metafizică", premiile II le-au fost împărţite lui Lucian Achim Pienar (Sibiu) şi Cameliei Theodora Bunea (Braşov), iar premiile III Roxanei Rogobete (Timişoara) şi Annei Ciungu (Bucureşti). Premiul pentru poezie de la secţiunea "Crea­ţie literară", a fost decernat lui Daniel Coman (Sibiu). La aceeaşi secţiune, au fost decernate şi două premii speciale: premiul revistei "Euphorion" şi pre­miul revistei ASTRA. La "Traduceri", câştigătoare sunt sibiencele Ramona Hristea (Premiul I) şi Chris­tine Olesch (Premiul II), iar la "Receptare critică" s-au do­vedit cei mai buni Ştefan Baghiu (Cluj-Napoca, Pre­miul I), Amalia Cotoi şi Ana-Maria Bănică ( Premiul III). Secţiunea "Stilistică şi poe­tică" i-a adus sibianului An­drei Şerban Premiul I, bucu­reşteanului Filip Dogaru Premiul II şi craiovencei Otilia Daniela Modoran Premiul III, iar "Filosofia şi estetica" i-a premiat pe Sînziana-Maria Stoie (Bucureşti), Aurora Dan (Timişoara), Alexandru Ro­tariu (Bucureşti) şi Emanuel Modoc (Cluj-Napoca). S-au acordat, la fiecare secţiune, şi menţiuni, toate date în ropote de aplauze. "Toate lucrările au fost de calitate, iar participanţii au fost mai numeroşi decât în alţi ani. Este foarte importantă impli­carea în concursuri, deoa­rece permite cunoaşterea aprofundată a literaturii şi dezvoltarea spiritului de competiţie. Totodată, aduce cu ea şi posibilitatea de a lega prietenii între tineri ce vin din mai multe centre universitare din ţară", a spus conf. univ. dr. Mirela Ocinic, directorul Departamentului de Studii Romanice, orga­nizatorul manifestării.
Ediţia din acest an a Co­locviului a adus la Sibiu şapte studenţi de la Uni­versitatea din Bucureşti, şase de la Universitatea de Vest din Timişoara, patru de la Craiova, trei de la Universi­tatea "Transilvania" din Bra­şov, cinci de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Na­poca şi trei din Iaşi. Eveni­mentul a fost organizat de ULBS, în parteneriat cu Re­vista Transilvania, Biblioteca Judeţeană "ASTRA", Com­plexul Naţional Muzeal "AS­TRA" şi cofinanţat de Con­siliul Local Sibiu, prin Pri­măria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, fiind un proiect Sibiu SMART.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA