Primarul din Răşinari, Bucur Bogdan, a reuşit cu sprijinul comunităţii şi al C.J.S. să lanseze una din cele mai spectaculoase componente din oferta Agendei Gastronomice Sibiu, într-o zi de mare sărbătoare, ”Adormirea Maicii Domnului”(care este celebrată de creştinii ortodocşi în fiecare an pe 15 august). Componenta Agendei Gastronomice Sibiu 2019 a vizat deschiderea oficială a unei locaţii care face parte din şiragul ”ofertelor rurale de excelenţă” din ambiţiosul program numit: ”Tradiţii culinare în Mărginimea Sibiului”. Evenimentul a fost onorat de doamna Daniela Cîmpean - preşedintele C.J.S., de Marcel Luca – vicepreşedinte C.J.S., de prof. univ.dr. Gligor Ciortea - preşedintele Asociaţiei Reuniunea Mărginenilor şi de parlamentarii: Nicoale Neagu şi Constantin şovăială. Au onorat evenimentul şi primari PNL. Cei prezenţi au adresat felicitări domnului Bucur Bogdan şi ambiţioasei comunităţi din Răşinari pentru strădania şi vrednicia dovedită, anume de a se ridica la exigenţele şi standardele în baza cărora "Juriul Institutului Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism" (IGCAT) a desemnat Sibiul drept Regiune Gastronomică Europeană în 2019. În măsură egală au fost felicitaţi Emil şi Maria Droc pentru găzduirea ireproşabilă a evenimentului cultural-culinar în atractiva locaţie ”Montana Garden” din Răşinari. Acest cadru ar fi un argument de încredere pentru feed back-ul dorit de oficialităţile locale la finele lui 2019, anume de a beneficia de capital pozitiv de imagine pentru Sibiu şi pentru România. Cuvinte de mulţumire au fost adresate şi domnului Marius Halmaghi, în calitate domniei sale "de naş al acestui proiect". Cât despre bucătari...aceştia şi-au arătat măiestria pregătind preparate culinare specifice Mărginimii Sibiului precum: „ciorba acră” – ciorbă de vită specifică Răşinariului, balmoş a la Râu Sadului, plăcinte cu brânză potrivit tradiţiei din Gura Râului, ”prăjitura miresei” specifică comunei Sadu, cocoloş cu brânză, celebrul vărzar (plăcintă cu urdă şi mărar) şi altele. Verdictul degustătorilor a fost laudativ. Primarul Bucur Bogdan şi consilierii locali au demonstrat că proiectul ”Tradiţii culinare în Mărginimea Sibiului” face parte din ofertele de top pentru 2019. Din bogatul program pregătit cu meticulozitate de gazde nu au lipsit nici momentele culturale.