Tribuna
Astra film
Tradiţia merge mai departe la Sărbătoarea Coroanei de la Axente Sever
Vasile ANTIPA
644 vizualizari
Tradiţia merge mai departe la Sărbătoarea Coroanei de la Axente Sever
Duminică a avut loc cea de-a noua ediţie a Sărbătorii Coroanei (Kronenfest) la Axente Sever, care s-a desfăşurat în incinta cetăţii fortificate din localitate. Evenimentul, devenit o tradiţie aşteptată în fiecare an de întreaga comunitate săsească, de localnici şi de oaspeţi din împrejurimi, a atras şi în acest an câteva sute de vizitatori. Sărbătoarea Coroanei a fost organizată de Consistoriul Districtual Evanghelic C.A. Mediaş, prin preot Gerhardt Servatius-Depner şi preot Hildegard Servatius-Depner, cu sprijinul Turist în Transilvania, Caspari Mediaş şi Teracota Mediaş.

 

Sărbătoarea Coroanei a debutat la ora 10 cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica evanghelică din Axente Sever. A urmat apoi un scurt program artistic prezentat de elevi ai unei şcoli gimnaziale din Mediaş. Pentru copii, au fost organi­zate ateliere de creaţie, iar adulţii au putut participa la o degustare de vinuri şi la un concert susţinut de proiectul muzical Ela Sol. "De nouă ori am organizat această sărbătoare şi vă spun cu mâna pe suflet că nu am crezut că vom ajunge atât de departe. Prin familiile din Axente Sever şi nu numai, precum şi multe alte persoane care îşi oferă sprijinul pentru ca ea să dănuiască, această sărbătoare nu doar a supravieţuit, ci s-a mărit. Întotdeauna comparăm coroana de flori, cu noi oamenii, care suntem adunaţi astăzi aici din diferite locuri, din diferite culturi, confesiuni bisericeşti şi nu în ultimul
rând, de diferite vârste", a spus preotul Gerhardt Servatius-Depner.

Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa oficialităţilor locale, care şi-au arătat astfel susţinerea pentru acest eveniment atât de însemnat în viaţa comunităţii din Axen­te Sever. Cu această ocazie, primarul Marius Grecu a transmis un mesaj celor prezenţi.

"Prin intermediul acestui eveniment, ne putem mândri cu moştenirea săsească a comunei Axente Sever. Cei care sunt plecaţi de pe aceste meleaguri, îşi amintesc cu drag de locurile natale, iar această sărbă­toare poate fi considerată şi o celebrare a spiritului săsesc ce a mai rămas încă aici. Îi felicit pe organizatorii evenimentului şi pe toţi cei care s-au implicat, pentru ca şi în acest an să ne bucurăm de o nouă ediţie a Sărbătorii Coroanei la Axente Sever", a spus edilul din Axente Sever.

Sărbătoarea Coroanei este celebrată de comunităţile săseşti în fiecare an în luna iunie, iar Axente Sever este una din puţinele localităţi din Transilvania care mai păstrează această tradiţie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia