Tribuna
Tinerii de 18 ani pot călătorii gratuit prin ţările Uniunii Europene
Dan FRÂNCU
1177 vizualizari
Tinerii de 18 ani pot călătorii gratuit prin ţările Uniunii Europene

De câteva zile, Comisia Europeană a dat startul unei noi runde a programului DiscoverEU, ce oferă posibilitatea tinerilor de a călători gratuit prin ţările continentului. Până în data de 28 noiembrie, tinerii europeni de 18 ani (născuţi între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2001), pasionaţi de călătorii pot vizita ţările Uniunii Europene, bucurându-se din plin de libertatea de mişcare, astfel având posibilitatea de a-şi dezvolta aptitudini importante, de a descoperi bogatul nostru patrimoniu cultural şi de a-şi face noi prieteni.
Pentru a putea participa la acest program, tinerii interesaţi trebuie să aibă cetăţenia uneia din ţările care fac parte din Uniunea Europeană şi să completeze corect formularul de înscriere online (indicând numărul cărţii de identitate sau al paşaportului). Formularul este disponibil pe pagina de internet a Comisiei Europene, www. ec.europa.eu. Apoi, solicitanţii vor trebui să răspundă la un scurt chestionar, ce cuprinde cinci întrebări, cu variante multiple de răspuns, referitoare la Uniunea Europeană şi la iniţiativele europene adresate tinerilor. De asemenea, există şi o întrebare de departajare. Selecţia câştigătorilor va fi făcută în limita bugetului disponibil şi în funcţie de răspunsurile la quiz.
Cei aleşi vor putea călătorii pe o perioadă de cel puţin o zi şi cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 şi 31 octombrie 2020.
În principiu, solicitanţii selectaţi vor călători cu trenul. Totuşi, pentru a asigura un acces cât mai larg posibil, proiectul ar trebui să ofere mijloace alternative de transport, de exemplu feriboturi şi autobuze dacă este necesar, şi să ţină cont de considerente de mediu, de timp şi de distanţă. În cazuri excepţionale, dacă nu există niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisă călătoria cu avionul. Astfel, tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate au şi ei şansa de a participa la această iniţiativă.
În funcţie de planificarea călătoriei şi itinerarul ales, făcute de fiecare solicitant selectat, contractantul extern desemnat de Comisia Europeană va oferi permisul de călătorie, valoarea serviciilor incluse în acesta neputând depăşi 258 euro/beneficiar. Solicitanţii selectaţi vor primi doar biletele de călătorie către destinaţia aleasă. Cheltuielile de cazare, întreţinere, asigurare, suplimentele de călătorie şi orice alte costuri vor fi suportate de către solicitanţi.
DiscoverEU este o acţiune pregătitoare iniţiată de Parlamentul European, cu obiectivul de a le oferi oportunităţi de călătorie şi mobilitate tinerilor care au împlinit 18 ani. Acţiunea vizează această vârstă deoarece ea marchează un moment important în trecerea la viaţa adultă şi conştientizarea noţiunii de cetăţenie europeană.
Informaţiile ne-au fost furnizate, prin intermediul unui comunicat de presă, de Reprezentanţa în România a Comisiei Europene. (D.F.)

 






comentarii
1 comentarii

"Tinerii de 18 ani pot calatorii ......" - ce exemplu le dati, daca faceti astfel de greseli gramaticale?!!!
un oarecare
13.11.2019 08:35
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA