Tribuna
Teren de sport multifuncţional, la Sebeşu de Sus
Dan FRÂNCU
746 vizualizari
Teren de sport multifuncţional, la Sebeşu de Sus
În urmă cu un an de zile, la sediul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia, primarul comunei Racoviţa, Simion Olariu semna alături de responsabilii centrului, contractul de finanţare pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil, în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, pentru proiectul „Amenajare teren de sport multifuncţional, comuna Racoviţa, judeţul Sibiu”.

Proiectul urma a fi implementat în satul Sebeşu de Sus, pe fostul teren de sport al şcolii (în imediata apropiere a bisericii ortodoxe), aici fiind prevăzute amenajarea unui teren de sport multifuncţional, pregătit şi dotat cu gazon sintetic, suprafaţă pentru practicarea mini-fotbalului sau tenisului de câmp, realizarea unui gard împrejmuitor şi dotarea cu o instalaţie de nocturnă cu panouri solare. Valoarea contractului de finanţare a fost de 278.475,81 lei (echivalentul a 59.778 euro), iar proiectul a fost depus de comuna Racoviţa prin intermediul Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului”.

La începutul lunii februarie, Primăria comunei Racoviţa a anunţat, printr-un comunicat postat pe pagina  de facebook a instituţiei, că terenul sintetic de sport, multifuncţional, este finalizat şi poate fi utilizat de doritori.

De asemenea, în comunicatul administraţiei locale din Racoviţa se mai menţionează că, în perioada de monitorizare (5 ani),solicitanţilor ce doresc desfăşurarea unor activităţi sportive pe acest teren nu le vor fi percepute niciun fel de taxe de închiriere sau utilizare, dar, folosirea acestui spaţiu va fi posibilă doar cu respectarea unui regulament, ce va fi adoptat în perioada următoare.

Proiectul are o importanţă majoră pentru comună şi locuitorii acesteia, deoarece contribuie în mod substanţial la sporirea calităţii vieţii.

În afara anunţului referitor la finalizarea acestui proiect, am aflat o altă veste bună pentru locuitorii din Sebeşu de Sus: în curând, principalele străzi din localitate vor fi asfaltate. Astfel, dacă nu vor interveni probleme deosebite şi, în cursul acestei luni va fi obţinută autorizaţia de construire, din luna martie constructorii vor putea începe lucrările de modernizare a străzilor Valea Moaşei, Bisericii, Căminului şi Eroilor.

foto: facebook.com/Primaria-Racovita-Sibiu

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia