Tribuna
Teatrul "Radu Stanca" duce "Jurnalul unui nebun" la Salzburg
Andra MARINESCU
1619 vizualizari
Teatrul
Un one–man show realizat ca un tur de forţă. Asta va duce Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la Salzburg, în Austria, prin spectacolul "Jurnalul unui nebun" sau, în traducere, "Tegebuch eines Wahnsinnigen". Acesta se va juca vineri, 15 februarie, de către Secţia Germană a Teatrului, începând cu ora 19.30.
Invitat special al ediţiei din acest an a "Odeion Kulturforum" Salzburg, ce reuneşte şapte producţii de teatru şi dans sub umbrela unui festival ce are loc pe parcursul a trei zile, Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va prezenta vineri, 15 februarie, spectacolul "Jurnalul unui nebun/ Tagebuch eines Wahnsinnigen", după N. V. Gogol, în regia lui Daniel Plier. Evenimentul de anul acesta se desfăşoară sub genericul graniţelor, propunând o dezbatere asupra limitelor ce marchează existenţa umană.

O oră cu Wolfgang Kandler

Actorul Wolfgang Kandler este cel care, la Salzburg, va juca scene monologate, dominate de tensiunea ce creşte de la un episod la altul, reuşind să pună în registru o gamă largă de emoţii ce trec atât prin prisma deznădejdii şi a furiei, cât şi prin cea a speranţei ori a dragostei. Adaptarea şi regia spectacolului îi aparţin lui Daniel Plier, actor al Secţiei Germane a TNRS. În ceea ce priveşte muzica, aceasta se constituie ca un fundal ambiental care punctează, alături de proiecţiile video, caracterul frenetic al poveştii ce aduce în faţa publicului ideea unei existenţe zguduitoare în contextul golului creat între ceea ce suntem şi ceea ce ne dorim, de fapt, să fim. Premiera specta­colului "Jurnalul unui nebun" a avut loc în 2011, pe 15 ianuarie, având şi reprezentaţii la München pe data de 20 octombrie 2011, la Esch pe 29 aprilie 2012 şi la Salzburg pe 2 şi 3 mai 2012. "Această invitaţie marchează un parteneriat puternic între Sibiu şi Salzburg, pe o perioadă de cinci ani. Ne propunem un schimb de spectacole şi de experienţă prin care să ne diversificăm publicul. Vom fi la Salzburg şi în această toamnă când vom deschide stagiunea teatrală cu spectacolul <<Împotriva democraţiei/ Gegen die Demokratie>>, în regia lui Alexandru Dabija", spune Anna Neamţu, şefa Secţiei Germane. Sprijinită de Forumul Cultural Austriac, reprezentaţia sibiană ce va fi pusă în scenă, timp de o oră, la Salzburg va costa fie 11 euro, fie 15 euro, preţul variind în funcţie de categoria locului. La Sibiu, piesa se poate vedea în schimbul a zece ori cinci lei




comentarii
1 comentarii

Corect este Tagebuch (der Tag - ziua)!!!
Profu de germana
12.02.2013 10:17
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA