Tribuna
Târgul Tradiţional de Animale a fost anulat, la Avrig
Târgul Tradiţional de Animale a fost anulat, la Avrig
Măsurile excepţionale impuse de autorităţile de la noi din ţară pentru eradicarea focarelor de pestă porcină africană deja confirmate şi împiedicarea extinderii acestei epidemii, au inclus şi interzicerea participării la târgurile de animale.

În scopul aplicării acestor măsuri deosebit de importante, pentru siguranţa sănătăţii animalelor, conducerea Primăriei oraşului Avrig a luat decizia de a anula Târgul Tradiţional de Animale programat a se desfăşura în data de 12 august, la Avrig (Târgul Mixt din imediata apropiere a DJ 105F Avrig – Poiana Neamţului). Printr-o postare pe pagina de facebook oficială, Primăria Avrig - Comitetul Antiepizootic Local Avrig, anunţă crescătorii de animale care sunt principalele măsuri ce trebuie luate pentru evitarea apariţiei focarelor de pestă porcină africană. Astfel, crescătorilor de animale li se aduce la cunoştinţă că au obligaţia de a identifica şi ţine porcii domestici în spații închise, fără a exista posibilitatea de a intra în contact cu porci din alte exploatații, cu porci mistreți sau proprietari de animale din alte zone. De asemenea, se face cunoscut faptul că porcii nu trebuie hrăniţi cu resturi alimentare care conțin carne de porc (mâncare gătită în familie) sau de altă proveniență (cantine, restaurante etc.) şi că anunţarea medicului veterinar, în cazul apariţiei oricărei modificări în starea de sănătate a animalelor din gospodărie, trebuie făcută de urgenţă. În acelaşi timp, se atrage atenţia asupra restricţiei de circulaţie a animalelor spre alte zone.
Pentru zona de sud a judeţului (Ţara Oltului), acesta este cel de-al doilea tărg de animale suspendat în ultima săptămână din cauza epidemiei de pestă porcină africană, după acţiunea similară din 5 august, de la Racoviţa.
Măsura suspendării acestui fel de acţiuni rămâne valabilă până la noi ordine.(D.F.)

 






comentarii
1 comentarii

Trebuie mers cu laboratorul mobil la fermele de porci si la particulari si luate analize, daca ies bine, prcul sau porcii sa fie taiati, daca ies pzitive de pesta atunci sa fie arsi asa sar face intr-o tara civilizata, nu arzi tot, cred ca cineva ocult vrea sa infometeze romania ca sa importe carne din alta parte la un pret mare si sa dea vina tot pe pesede, furibunzii de de opozitie nu mai stiu cum sa ajunga si ei din nou la ciolan, va spun, doar daca sant votati
calache
10.08.2018 13:53
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA