logo
spartan
Studenți sibieni, la Stația de Tratare a Apei din Mediaș
Vasile ANTIPA
551 vizualizari
Studenți sibieni, la Stația de Tratare a Apei din Mediaș

La Stația de Tratare a Apei din Mediaș au fost prezenți recent studenții din anul IV de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Inginerie, domeniul Mine, petrol și gaze, specializarea „Transportul, distribuția și depozitarea hidrocarburilor”.

Deși în prag de sesiune și pe ultima sută de metri cu pregătirea examenului de licență, studenții au ținut să vadă cu ochii lor ce înseamnă procesul de tratare a apei, într-una dintre cele mai moderne stații de tratare din România. Turul stației, ghidat de specialiștii companiei medieșene, a fost unul complex și interactiv, care a debutat la Stația de captare a apei și a urmat mai apoi toți pașii pe care-i presupune tehnologia tratării apei.

Prezentarea stației a însemnat un dialog permanent, ca de la specialiști la viitori specialiști, studenții fiind interesați de procesele tehnologice, de tehnica performantă folosită în cadrul stației, dar și de rețeaua de distribuție a apei potabile în Mediaș.

La finalul turului ghidat, studenții s-au arătat impresionați de sistemul automatizat SCADA, implementat în cadrul stației, care permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea în întregime a procesului de tratare.

Viitorii specialiști au lansat în discuție independența energetică a Stației de tratare, precum și posibilitatea de folosire a „energiei verzi”, teme generoase de discuție, care pot fi teme de lucru și provocări interesante pentru anii care vin și la care generația lor își poate aduce un aport substanțial cu idei și soluții concrete.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia