logo
”Speranţă prin artă”, un eveniment caritabil în susţinerea pacienţilor Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda" din Sibiu
”Speranţă prin artă”, un eveniment caritabil în susţinerea pacienţilor Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda
Rotaract Club Sibiu şi Rotary Club Sibiu îi invită pe sibieni şi nu numai la cea de-a XI-a ediţie a evenimentului caritabil ”Speranţă prin artă”. Festivitatea va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 18.30, la Biblioteca Judeţeană ASTRA.

 

Noutatea acestei ediţii vine din îmbinarea artei vizuale cu muzica. Spectatorii se vor bucura de performanţa elevilor Şcolii de muzică, din cadrul Asociaţiei ”Elijah”. În continuare, se va desfăşura vernisajul expoziţiei de pictură, desen, ceramică şi articole decorative, realizate de pacienţii Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gh. Preda” din Sibiu, în cadrul Atelierului de Ergoterapie.

„Ergoterapia înseamnă terapie prin muncă. Scopul primordial este cel medical (de promovare a sănătăţii şi stării de bine) şi apoi cel economic-social, urmărindu-se efectul terapeutic prin muncă, prin activitate, pentru a permite indivizilor participarea la activităţile cotidiene. De asemenea, terapia ocupaţională stimulează încrederea în sine a bolnavilor şi dezvoltarea firească a personalităţii, constatând capacităţile şi înclinaţiile restante ale bolnavului, corelând recuperarea medicală cu cea profesională. Astfel se realizează reinserţia cât mai repede cu putinţă, în viaţa socială, economică şi profesională, dar şi înlăturarea stării de dependenţă a bolnavilor”, spune dr.Ciprian Băcilă, membru al Clubului Rotary şi director medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” din Sibiu.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment are ca principal scop, în acest an, sprijinirea pacienţilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie 'Dr. Gh. Preda' din Sibiu, în vederea utilizării terapiilor alternative, ca metodă de vindecare şi reintegrare socială. Lucrările expuse pot fi achiziţionate doar în seara expoziţiei, iar accesul la eveniment este gratuit.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia