logo
Sibiul are proceduri de salvare pentru zonele montane
Sibiul are proceduri de salvare pentru zonele montane
Procedura pentru managementul informaţiilor în cursul misiunilor de salvare montană, elaborată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobată de Ministerul de Interne, în baza legislaţiei în vigoare, a fost aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu.

Lt.col. Florin Văcăroiu - ISU Sibiu, coordonatorul grupului de lucru responsabil cu stabilirea detaliilor de punere în practică a ,,Procedurii privind managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor în cazul acţiunilor de căutare-salvare în zona montană şi alte zone cu acces dificil”, a prezentat procedura. Potrivit acesteia, în toate situaţiile în care sunt implicate persoane care prezintă afecţiuni medicale sau sunt în pericol iminent de accidentare, precum şi în cele cu persoane dispărute, despre care nu sunt informaţii certe privind starea sănătăţii, responsabilitatea pentru intervenţie şi soluţionare este a structurilor salvamont. În funcţie de situaţie, salvamontiştii, vor solicita sprijin pentru preluarea accidentatului de către serviciile SMURD, Ambulanţă, elicoptere SMURD/IGAV sau pot solicita resurse de sprijin din partea Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă sau Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În cazurile în care sunt implicate persoane rătăcite şi fără afecţiuni medicale, Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de elementele evenimentului, vor decide modul în care acestea vor fi soluţionate. În alte situaţii, în care sunt implicate persoane care nu prezintă afecţiuni medicale sau pericol iminent de accidentare şi care nu se încadrează în niciuna din situaţiile de mai sus, cazurile vor fi soluţionate de jandarmeria montană.

“Această procedură delimitează clar responsabilităţile şi atribuţiile structurilor ce îşi desfăşoară activitatea în zona montană. Există, acum, certitudinea că persoanele care au nevoie de ajutor pe munte vor beneficia de cele mai bune servicii, asigurate de structuri bine pregătite, dotate, pe nivele de competenţă şi în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a subliniat prefectul Adela Muntean, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

comentarii
2 comentarii

Dragilor, Salvamont este un serviciu de salvare in zona montana cu vechime dinaintea CJSU, ceva mai nou infiintzat. Functzioneaza acest serviciu Salvamont nu de ieri, era activ si pe vremea Impuscatului...
Zicetzi asa: "În cazurile în care sunt implicate persoane rătăcite şi fără afecţiuni medicale, Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de elementele evenimentului, vor decide modul în care acestea vor fi soluţionate." Pai pana da salvamontistul telefon de la fatza locului cu accidentul, pana primeste solutzionarea, se imbolnaveste accidentatul si evenimentul devine mai grav decat era. La ce foloseste birocratizarea excesiva am vazut si cu alte ocazii: descoperirea intarziata a unui avion prabusit etc. etc.
In formularea "salvamontiştii, vor solicita sprijin" se va renuntza la virgula pusa prosteste, intre subiect si predicat!
Mick
08.12.2017 18:01
Dna prefect iar s-a imbracat ca o contabila de la CAP.
...
08.12.2017 19:00
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia