Tribuna
Şezători în Ţara Făgăraşului - Hai cu lucrul la Avrig!
Dan FRÂNCU
891 vizualizari
Şezători în Ţara Făgăraşului - Hai cu lucrul la Avrig!

De câţiva ani buni, proiectul “Şezătorile de la Bibliotecă” a devenit un adevărat brand pentru Avrig, cunoscut atât pe plan local cât şi în ţară, datorită participării grupului la diverse acţiuni de promovare, desfăşurate în multe din zonele ţării. Fie că a fost vorba de Bucureşti, Braşov Făgăraş, Sibiu, ori de frumoasa „Ţară a Loviştei”, grupul „Şezătorilor de la Bibliotecă” a dus peste tot Avrigul frumos, cu graiul, costumul popular, jocul, tradiţiile, obiceiurile, autenticitatea, glumele, strigăturile ori cântecele locului, impresia lăsată tuturor fiind una foarte bună. Cum este şi normal, avrigenii şi avrigencele ştiu să fie şi gazde bune şi vor demonstra acest fapt, o dată în plus, sâmbătă, 16 februarie, începând cu ora 11, când vor primi în mijlocul lor alte grupuri de români din mai multe zone ale ţării, participanţi la proiecte similare celui din Avrig. Evenimentul poartă numele „Şezători în Ţara Făgăraşului - Hai cu lucrul la Avrig!” şi este organizat la mai puţin de trei luni distanţă de întâlnirea „Şezătoarea din Cetatea Făgăraşului” (manifestare dedicată Zilei Naţionale a României şi Centenarului României Mari, care a fost organizată de grupul „Şezători în Ţara Făgăraşului”, în colaborare cu Casa de Cultură a municipiului Făgăraş şi Cetatea Făgăraşului), la care au participa şi avrigenii.
„E vremea şezătorilor şi pentru că din când în când şi şezătorile se întâlnesc între ele, vă invităm la Avrig.
Dintr-un capăt în altul al Țării Făgăraşului, şezătorile sunt prilej de voie bună, de lucru spornic, de poveşti frumoase şi de reunit oameni faini, ce ştiu să prețuiască şi să îmbogățească tezaurul lăsat lor de cei dinainte. Vă aşteptăm aşadar în acest capăt vestic de țară istorică (Ţara Făgăraşului - Țara Oltului), să reedităm bucuria întâlnirii de la celelalte şezători, să facem schimb de bun lucru şi de poveşti frumoase, să consolidăm legăturile dintre comunitățile noastre. Nu vor lipsi voia bună, lucrul spornic, jocul şi cântecul, oaspeți noi şi surprizele multe. Vă aşteptăm cu drag şi pentru că vrem să avem loc, ne vom reuni în Sala “Pavilion” (sala aflată la parterul clădirii în care funcționează Biblioteca)”, menţionează Maria Grancea, responsabilul Bibliotecii Orăşeneşti Avrig, într-o postare de pe pagina de promovare a evenimentului.
“Şezãtorile de la Bibliotecã”, reprezintă un proiect al Asociaţiei “Prietenii Avrigului” şi Bibliotecii Orăşeneşti Avrig, prin intermediul căruia se doreşte revitalizarea acestui frumos obicei al comunitãţilor din aceastã zonã a judeţului Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia