Tribuna
PNL
Servicii publice oferite de ITM Sibiu
Ioan VIDRIGHIN
1815 vizualizari
Servicii publice oferite de ITM Sibiu

ITM Sibiu este una dintre cele mai implicate instituţii sibiene în relaţia cu oamenii de afaceri şi cetăţenii. Dovadă, ultima conferinţă de presă în care conducerea ITM Sibiu a ţinut să prezinte activităţile sale de control pe cele două direcţii prioritare: securitate şi sănătate în muncă şi relaţii de muncă. S-au prezentat, apoi, în detaliu, avantajele Sistemului Electronic Naţional, care este structurat, pe două componente principale. Prima o reprezintă Punctul de Contact Unic (PCU) – componentă ce se adresează mediului de afaceri şi asigură accesul prestatorilor de servicii, de la distanţă, prin mijloace electronice, la informaţii, proceduri sau cereri necesare pentru obţinerea autorizării ori exercitării activităţilor de servicii. Este vorba de prezentarea unor alternative privind: demararea unor afaceri - ca primă etapă în ciclul de viaţă al unei firme; dezvoltarea afacerii atât pe piaţa internă şi internaţională; oportunităţi de finanţare şi colaborare; închiderea afacerii (procedurile de lichidare, faliment şi cedare); servicii electronice şi resurse.
Practic, prin intermediul Punctului de Contact Unic Electronic sunt oferite toate procedurile şi formalităţile necesare înregistrării, autorizării şi desfăşurării unor activităţi de prestare de servicii pe teritoriul României.
A doua componentă este One-stop-shop (OSS), prin care sunt oferite informaţii, prin servicii electronice, cu privire la: impozite şi taxe, construcţii, muncă, familie, educaţie, turism, protecţia consumatorului.
În domeniul de competenţă al securităţii şi sănătăţii în muncă sunt prezentate clienţilor servicii referitoare la autorizarea activităţilor de depozitare manipulare, comercializare, utilizare materii explozive şi abilitarea serviciilor externe să presteze activităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.




comentarii
4 comentarii

Diabolica placerea ungurului sef de Sibiu sa-si expuna chipul prin ziarele si tv-urile locale ca mare mentor al institutiei numita ITM .Rusine noi coalitii USL ca mentine in post un personaj jalnic numit in 2009 de PDL @ UDMR
Niculaie
08.12.2012 15:32
oare vine schimbarea de tot aparem pe la presa sa ne vada lumea ce frumosi suntem?
tity
08.12.2012 19:42
Omul are VALOARE pe care f.multi NU o au si sunt paraleli !
Multe jeguri vor posturi dar valoare ...Pacat ca UNII nu
pot recunoaste adevaratele valori si sunt ORBITI de nationalism anacronic si partitism politic.
NAIVUL
08.12.2012 23:27
Ne doare tare tare cand cineva incearca sa faca si lucruri bune. Ar trebui sa remarcam si sa incercam sa fim cat mai multi ca ei..., nu conteaza etnia, religia, varsta si sexul... Sanatate si putere de munca pentru toti cei care fac cate ceva pentru bunul mers al acestei tari...!
Ion
09.12.2012 14:25
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA