Tribuna
Sebeşu de Sus: Alimentare cu apă potabilă şi teren de sport multifuncţional, cu fonduri guvernamentale
Dan FRÂNCU
3089 vizualizari
Sebeşu de Sus: Alimentare cu apă potabilă şi teren de sport multifuncţional, cu fonduri guvernamentale

Recent, la sediul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia, primarul comunei Racoviţa, Simion Olariu, şi directorul general adjunct al centrului, Lidia Bogdan, au semnat contractele de finanţare pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, pentru proiectele „Captare, tratare şi înmagazinarea apei în Sebeşu de Sus, comuna Racoviţa, judeţul Sibiu” şi „Amenajare teren de sport multifuncţional, comuna Racoviţa, judeţul Sibiu”. Proiectele au o importanţă majoră pentru comună şi locuitorii acesteia, deoarece contribuie în mod substanţial la sporirea calităţii vieţii şi la îmbunătăţirea măsurilor de protecţie a mediului. Proiectul „Captare, tratare şi înmagazinarea apei în Sebeşu de Sus, comuna Racoviţa, judeţul Sibiu”, va asigura construirea unei captări de apă, a unei micro-uzine de tratare a apei brute şi a reţelei de aducţiune pentru satul Serbeşu de Sus. Valoarea contractului de finanţare este de 3.0124.991, 67 lei (echivalentul a 670.815 euro). În acest moment, satul Sebeşu de Sus nu are o reţea publică de alimentare cu apă potabilă, în Racoviţa, cealată localitate aparţinătoare comunei, existând de mai mulţi ani o reţea, branşată la o conductă ce vine de la Avrig – Mîrşa. Proiectul „Amenajare teren de sport multifuncţional, comuna Racoviţa, judeţul Sibiu” urmează a fi implementat în satul Sebeşu de Sus, pe fostul teren de sport al şcolii (în imediata apropiere a bisericii ortodoxe). În urma implementării proiectului, aici va fi amenajat un teren de sport multifuncţional, pregătit şi dotat cu gazon sintetic, suprafaţă pentru practicarea mini-fotbalului, voleiului, baschetului sau tenisului de câmp. Terenul va fi îngrădit, deasupra va exista o plasă de siguranţă şi va fi dotat cu o instalaţie de nocturnă cu panouri solare. Valoarea contractului de finanţare este de 278.475,81 lei (echivalentul a 59.778 euro). Acest proiect a fost depus de comuna Racoviţa prin intermediul Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului”. Reprezentanţii administraţiei publice locală speră ca implementarea proiectelor să înceapă în cursul acestui an, dar urmează un proces destul de complex de derulare a procedurilor de achiziţii, obţinerea a avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor etc. D.F.




comentarii
2 comentarii

Sebesul de Sus parte a comunei Racovita a fost tratat cu nepasare de catre edili comunei -- gunoaele din Racovita aruncate in riul -Valea Moasei aproape de intrarea in Olt-- ( au fost opoi oprite dupa ce sa inceput stringerea gunoaielor ) Transportul de lemn taiat in munti care a facut praf drumul si fundatiile caselor -- nimeni nu a luat nici o masura -- Scoala sa desfiintat -- sigur datorita lipsei de elevi -- atunci pentru cine faceti teren de sport?? Sa nu mai vorbim de -MIZERIA- lasata de turisi -- in sezonul -estival in pasunea satului -- Ia cineva masuri?? Halo reprezentantul satului -- ai cuvint de spus la sedintele consiliului ?? Ce ziceti de conductele de aductie a apei potabile ? instalate deja in sat-- Nu trebuia facut barajul apoi conductele?( asa se intimpla cind punem caruta inaintea caului) --care sunt conducte pentru irigatii nici decum pentru apa potabila-- Dar de drumul din sat petecit , stricat de racoantele incarcate cu lemn. Dar de furtul padurii ce a apartinut satului --dat cui? ca sa poate exploata -- avutia satului??--
eu ,care vin in vacants de peste mari si tari
06.02.2018 21:47
Felicitari dl primar !Sunteti omul potrivit la locul potrivit in momentul potrivit.Initiativa si realizarile Dvs vor dainui in timp in folosul comunitatii care v-a ales si pe care o reprezentati cu cinste.Va dorim multa sanatate si putere de munca.
Traian
06.02.2018 23:00
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA