logo
Se înmulţesc şantierele pe străzile Avrigului
Dan FRÂNCU
1080 vizualizari
Se înmulţesc şantierele pe străzile Avrigului
La doar o zi după ce a dat undă verde reluării lucrărilor de execuţie la obiectivul de investiţii "Modernizarea străzii Gheorghe Lazăr – Avrig”, autorităţile locale avrigene au anunţat începerea lucrărilor pentru modernizarea unei noi străzi foarte importante a localităţii: Mihai Viteazu. În cursul zilei de miercuri, Primăria oraşului Avrig a anunţat public demararea lucrărilor la obiectivul de investiţii "Modernizarea străzii Mihai Viteazu – Avrig” (segmentul cuprins între intersecţia cu strada 1 Decembrie 1918 şi intersecţia cu strada Cioplea).

 

În anunţul dat publicităţii de responsabilii autorităţii publice locale avrigene se menţionează că traficul autovehiculelor în zonă este restricţionat şi deviat pe străzile Nicolae Bălcescu, 1 Decembrie 1918 şi Cioplea. “ Rugăm conducătorii auto să respecte indicatoarele rutiere montate și să dea dovadă de înțelegere pentru următoarele 3 săptămâni, timp în care accesul spre centrul orașului este restricționat pentru lucrările de modernizare a două dintre cele mai importante străzi din orașul Avrig”, se arată în comunicatul Primăriei Avrig.

Modernizarea străzii Mihai Viteazu din Avrig a fost aprobată de legislativul local avrigean încă din luna ianuarie a anului trecut, dar din cauza complexităţii lucrării, precum şi a necesităţii asigurării resurselor financiare derulării investiţiei, procedurile de alegere a executantului s-au putut încheia doar la finalul anului. Ca urmare, reglementările din domeniu nu au permis constructorilor să demareze execuţia decât în momentul în care condiţiile meteorologice au devenit favorabile.

 

Lucrări complexe…

 

Pe strada Mihai Viteazu din Avrig vor fi executate lucrări de înlocuire a reţelei de alimentare cu apă potabilă, introducere reţea de canalizare ape menajere (parţial), vor fi realizate o reţea nouă de canalizare pluvială, trotuare, spaţii de parcare, accesuri auto către proprietăţi şi accesuri pietonale, spaţii verzi, patru staţii de autobus (câte două pe fiecare sens) etc. La fel ca şi pentru Gheorghe Lazăr, cealaltă stradă centrală a Avrigului, investiţia de modernizare a străzii Mihai Viteazu presupune eliminarea tuturor reţelelor de cabluri aeriene şi îngroparea acestora printr-un sistem de tubulatură metropolitan. Pentru asigurarea iluminatului public, se vor monta stâlpi cu lămpi de iluminat noi.

 

Restricţionarea şi devierea circulaţiei nu sunt tocmai pe placul tuturor

 

 În prezent, strada Mihai Viteazu are o structură rutieră destul de deficitară, cu carosabil extrem de degradat, multe gropi şi chiar şanţuri, circulaţia auto şi pietonală desfăşurându-se în condiţii de siguranţă şi confort precare.

Strada Mihai Viteazu din Avrig este principala cale de acces către localitatea Mîrşa şi celelalte localităţi situate pe traseul DJ 105 G (Racoviţa, Tălmaciu etc). Împreună cu străzile Bisericii, Gheorghe Lazăr şi Samuel Brukenthal, Mihai Viteazu formează principala reţea stradală a Avrigului, ce asigură legătura centrului cu cele mai importante zone şi cu principalele ieşiri din localitate.

Restricţionarea circulaţiei pe tronsoane importante ale celor două străzi (Gheorghe Lazăr şi Mihai Viteazu) a produs disconfort şi unele neplăceri atât locuitorilor din zona afectată, cât şi coducătorilor auto ce trebuie să circule pe aici. Traficul a crescut simţitor pe unele străzi mai puţin circulate şi importante ale Avrigului iar, în unele cazuri, numărul mare al autovehiculelor şi starea destul de necorespunzătoare a străzilor determină apariţia unor probleme (praf, zgomot, oarecare nesiguranţă etc) destul de incomode pentru locuitori. Starea tehnică a străzilor pe care s-a deviat circulaţia îi nemulţumeşte şi pe şoferi, în aceste condiţii circulaţia devenind mai greoaie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia