logo
Scufiţa Roşie, „Meseriaşii” şi „Dansatorii din Hawaii” – vedetele „Carnavalului Zăpezii” de la Bâlea Cascadă
Dan FRÂNCU
580 vizualizari
Scufiţa Roşie, „Meseriaşii” şi „Dansatorii din Hawaii” – vedetele „Carnavalului Zăpezii” de la Bâlea Cascadă

Sâmbătă şi duminică, la Cabana Bâlea Cascadă s-a desfăşurat cea de-a XXIV ediţie a „Carnavalului Zăpezii”, manifestare de promovare a zonei turistice Bâlea, inclusă în calendarul anual de activităţi al Fundaţiei „Bâlea Transilvania”.
Evenimentul a atras participanţi din mai multe localităţi ale ţării, ce au dorit să-şi petreacă acest sfârşit de săptămână într-o atmosferă plăcută, prietenească, în compania muzicii bune şi a dansului.
Programul „Carnavalului Zăpezii” a început sâmbătă seara, cu o „sesiune” gen Apres-Ski, desfăşurată pe terasa unităţii de cazare. În compania muzicii, a diverse gustări rapide şi a băuturilor calde (vin, ţiucă, ceai, cafea), oamenii au socializat şi au dansat, făcând astfel o mai mult decât nimerită încâlzire pentru noaptea de distracţie ce a urmat.
După masa de seară, în sala mare de festivităţi a cabanei s-a dat startul petrecerii. Câteva zeci de „mascaţi”, costumaţi în diverse personaje, unul mai haios ca altul, au pus repede stăpânire pe distracţie şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a se simţi bine, pentru a face din acest eveniment unul cu adevărat memorabil. Nu-i mai puţin adevărat faptul că prestanţa şi prestaţia multor participanţi au fost special gândite, astfel încât să facă o impresie cât mai bună juriului carnavalului. După ce a evaluat cu atenţie fiecare participat, juriul a oferit medalii şi diplome celor mai buni, inspiraţi, haioşi, frumoşi, inventivi şi populari participanţi.
La „Carnavalul Zăpezii” de la Bâlea Cascadă petrecerea a durat până la primele ore ale zilei de duminică, atmosfera plăcută şi buna organizare determinându-i pe unii dintre participanţi să-şi rezerve deja un loc la ediţia de anul  viitor a acţiunii. (De altfel, mulţi dintre cei prezenţi la carnaval sunt deja participanţi fideli, cu multe ediţii „bifate” pănă în acest an.)
Duminică, cei interesaţi au putut efectua diverse drumeţii în zonă, bucurându-se astfel de privelişte, stratul gros de zăpadă şi aerul tare de munte.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia