Tribuna
PNL
Scribul de luni: Exorcizarea Constituţiei prin referendum: votul pentru altă definiţie a familiei
Andrei ILENI
1992 vizualizari
Scribul de luni: Exorcizarea Constituţiei prin referendum: votul pentru altă definiţie a familiei

Te apuci şi bănuieşti că va ieşi de'un referendum. Cu oiştea înaintea Constituţiei. Să înfigi oiştea în morala, istoria, consimţământul de viaţă şi tragism asumat, chiar în religia (fără megafoane în afara tăcerii sacre) e sabotaj naţional. Trădare de simţire prin vot, ar fi spus ortodoxul teatrolog îngropat în pământ protestant...
Te apuci să-ţi numeri familia, în funcţie de gen. Eu, ea, noi, mai sunt binevoitorii şi detractorii de profesie, dar se rezolvă. Dacă numeri membrii familiei, în funcţie de sex, te încurci: ea şi gândurile, eu în perspectivă (ca un iepure la urne în referendumul de la grădina zoologică) el şi ea sau invers. Depinde din ce familie îi priveşti viitorul...
Te apuci de'un referendum înainte să numeri posibilităţile? N-aş crede. Există o variantă: îl faci dar nu îţi pasă. Nu există partid în această ţară, căruia îi pasă de clovni citadini, trans-sexuali sau îndrăgostiţi în contra-virtutea politicii de partid. Toţi, la un loc, reprezintă 0,7% din populaţia (potentă) a ţării. Restul sunt votanţi pentru şlapi şi săpun de unică folosinţă.
Te apuci să ai idei când te bântuie un referendum. De ce, oare cum, dacă şi ce-om păţi? Te întâlneşti (de sărbători) cu Patriarhul şi-i spui că schimbi compoziţia (originară) a familiei? Sau îl faci membru de partid să-ţi mai bată nişte clopote? Sau l-ai cumpărat. Sau, s-a vândut pe 30 de proiecte parlamentare? Argintul şi ideea din urmă, comoara nu se destăinuie prin rugăciuni...
Te apuci să violezi Constituţia, tocmai când se liniştise între articole - nici prea multe, nici temeinice prin rezonanţă juridică şi finalitate absolută. Nu există (în viaţă) un profesor de drept care să-ţi îndrume incertitudinile.
Nu există un vot care poate definitiva o dată pentru totdeauna, incertitudinea? Păi nu, pentru că incertitudinea nu are definiţie pe termen lung...
Atunci, te apuci şi faci de'un referendum. Care-i problema partidului majoritar, dacă redefineşte, prin minoritate asumată!, o simplă stare de fapt, la nivel naţional? Nici una.
Atunci bănuieşti că nu este în ordine. Nici naţiunea, nici familia. Logica te duce la gândul ineficienţei referendumului. De ce să-l faci dacă o definiţie, chiar a familiei, poate fi redefinită printr-un hatâr politicianist?
Te apuci şi bănuieşti. Te închini, dar poate nu votezi în noaptea din învierea familiei naţionale. Te dumireşti, ca o nevăstuică fără urmaşi. Ţi se face pielea-de-găină când eşti malaxat în oala exorcizării, unde clocotesc amintiri, spaime, speranţe şi uimirile de neuitat din familia ta. Compusă din două persoane. Şi nu te-au apucat dracii să-i verifici sexul, măcar de'un referendum.
Tu şi dumneata, oricum, dar să fie frumoasă şi acasă înainte să apară ziarul. El, alţii, de fapt aceiaşi băieţi şi fete în mai multe legislaturi, sunt supuşi unui referendum: cum se vor numi?, în funcţie de funcţia lor politică...
Nu bănuiesc că se poate exorciza o idee, iar tăcerea să-i fie umbră, pentru siguranţă veşnică. Familia este o confirmare sanguină, unde nu se distrează moartea. Ai confirmare şi o iei de la capăt.
Nu te apuci să-ţi bănuieşti viaţa, dacă nu ai starea să o compromiţi. Cred că între politică şi compromisuri există o certitudine mutuală: familia.
Facem un referendum şi gata. În familie se poate, în această ţară nu se poate schimba definiţia iubirii din înţelepciunea electoratului.

 






comentarii
4 comentarii

Omule cata cinepa ai rumegat?? Sau ai uitat sa-ti iei medicamentele -- Afla domnule ca -- FAMILIA e institutia Lui Dumnezeu -- ADAM si EVA- Nu ai ideie ce repercusiuni vom avea daca --moralul -societatii se va da peste cap -- Ei uite ca cei -0,7/100 din totalul de oamenii normali -- au ajuns sa porunceasca celor 93/100( in tarile west europene -- destrabalatii si anormalii ) --adica sa ceara niste drepturi pe care nu le au- Dar dreptul meu?? sa traiesc in o tara NORMALA fara idioti - Doar un singur vierme va strica marul frumos si sanatos. Esti in stare sa scri ceva sanatos omule?? sau nu te duce capul -- ai gresit meseria ??-- la sapa nu trebuie sa gindesti prea mult-- Ma mir cum Tribuna publica asemenea bazaconii
mike
10.04.2018 03:52
Nici eu nu vad rostul unui referendum pt ca nu sunt bine conturate persoanele care formeaza familia,mai precis care barbat si care femeie in conditiile in care se fac operatii de schimbare de sex ?
Realist ,
12.04.2018 08:07
De ce suntem impotriva Lui Dumnezeu--?? intrebare de baraj -- Daca te-ai nascut baiat sau fata de ce superi pe Dumnezeu si-l certi ca nu-ti place ?? -- Natural si real --lasa lumea asa cum a creiato Dumnezeu-- nu ai puterea si nici legalitatea sa transformi tu ce Dumnezeu a creiat-- Ce ar fi ca painea, sa nui placa ce este si sa se transforme in -OTRAVA- doar ca asa vrea muschii ei?-- Treceti oamenilor la -NORMALITATE- lasati visurile aiuritice -- fiti asa cum sunteti --nu suparati Divinitatea -- ca sar putea sa se supere Dumnezeu pe noi .
@ realist
12.04.2018 19:40
Nu va mai luati de geniile Tribunei, daca nu intelegeti limba romana!
Ileni si Dobra vor fi declarati sfintii fara sex ai familiei Tribuna de la Sibiu.
Clar?
Lucescu
16.04.2018 17:43
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA