Tribuna
S-a aprobat bugetul oraşului Agnita pe anul 2019
I. BÂRSAN
2154 vizualizari
S-a aprobat bugetul oraşului Agnita pe anul 2019
În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local al oraşului Agnita, membrii acestuia au analizat proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli, au făcut propuneri de amendamente la capitolul cheltuieli şi în final au aprobat bugetul pe anul 2019.

 

Veniturile preconizate pe acest an sunt de 15 563 mii lei, cu 708 mii mai mari decât în anul trecut iar cheltuielile sunt de 19 391mii lei, cu 4 312 mii lei mai mici decât în 2018, în această diferenţă regăsindu-se şi banii prevăzuţi în proiectul pentru reabilitarea centrului istoric al oraşului care nu s-a mai realizat.

Cea mai mare sumă, 1860 mii lei, a fost alocată pentru finalizarea lucrărilor de pe str Bisericii, pentru care anul trecut s-au prevăzut 2463 mii lei dar lucrările nu au fost finalizate.

O sumă importantă, 1 335 mii lei, a fost prevăzută pentru întocmire de documente, 831 mii lei studiu de fezabilitate pentru construcţie de locuinţe pentru tineri, 245 mii lei elaborare proiect tehnic pentru sistem de canalizare în Ruja şi Coveş, 160 mii lei servicii de consultanţă pentru restaurarea şi dotarea Muzeului de Istorie cu fonduri nerambursabile, 39 mii lei  întocmire documentaţie tehnică pentru reabilitarea şi modernizarea  străzilor Crişan,Grădinilor, Muncitorilor, Smârdan şi Avram Iancu.

În proiectul de buget au fost prevăzute lucrări de reabilitare a trotuarelor în valoare de 1190 mii lei pentru o suprafaţă de 5689 mp. În urma amendamentelor propuse de consilieri, suprafaţa şi suma alocată au fost reduse la mai puţin de jumătate, urmând să se reabiliteze 2400 mp  cu 514 mii lei. Diferenţa de bani urmează să fie folosită pentru alte lucrări mai importante şi mai necesare.

Pentru reabilitarea străzilor Eminescu, Spitalului  şi Bisericii cu beton asfaltic au fost prevăzuţi 350 mii lei iar pentru amenajarea unei parcări în Piaţa Republicii 77 mii lei.

Pentru distracţia locuitorilor în luna august se vor organiza „Zilele Culturale ale oraşului Agnita” şi pentru desfăşurarea lor s-a prevăzut  suma de 95 mii lei.

Nu am găsit nici  o sumă prevăzută pentru clădirea din curtea spitalului, unde, în afară de cabinetele medicale, urmau să fie amenajate patru apartamente pentru medici, clădire abandonată de şapte ani, aflată în curs de degradare.

Poate la o şedinţă următoare consilierii şi primarul vor soluţiona şi această problemă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia