Tribuna
Raluca Turcan propune corectarea legilor justiţiei în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia
Raluca Turcan propune corectarea legilor justiţiei în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul de Sibiu Raluca Turcan, este iniţiatorul unui demers par­lamentar de transpunere a reco­mandărilor Comisiei de la Veneţia în legislaţia pe justiţie din Ro­mânia.

"PNL a fost partidul care a iniţiat sesizarea Comisiei de la Veneţia acum câteva luni şi este partidul care susţine acum punerea în acord a legislaţiei pe justiţie cu recomandările internaţionale. Comisia de la Veneţia  este  un organism de prestigiu ale cărui concluzii sunt mai presus de orice partizanat politic aşa că, iniţiativa PNL este absolut firească", a spus Raluca Turcan.

De altfel, PNL a susţinut acest punct de vedere şi la Cotroceni, la întâlnirea cu Preşedintele Klaus Iohannis la care a participat şi deputatul  Raluca Turcan.

În plus, liberalii susţin suspen­darea de la aplicare, în regim de urgenţă, fie printr-o iniţiativă legis­lativă parlamentară, fie pe calea unei Ordonanţe de Urgenţă, a mo­dificărilor aduse legii privind statu­tul judecătorilor şi procurorilor, legii privind organizarea judiciară, legii privind Consiliul Superior al Ma­gistraturii. De asemenea, liberalii susţin respingerea iniţiativelor care modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Acestea din urmă se află în procedură legis­la­tivă şi sunt în dezacord cu reco­mandările Comisiei de la Veneţia şi majoritatea articolelor au fost declarate neconstituţionale de către CCR.

Căderea Guvernului şi demiterea lui Dragnea în trei paşi

După ce judecătorii Curţii Con­stituţionale au stabilit joi că 30 din cele 48 de articole ale Codului Penal supuse analizei sunt necon­stituţionale, Raluca Turcan cere demiterea actualului guvern şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. "Este o înfrângere pe toate fronturile pentru PSDragnea. Au atacat cu toată forţa legile justiţiei, au ignorat ce vor românii, ce spune Constituţia, au ignorat şi sfaturile Uniunii Euro­pene. Au călcat peste orice pentru a crea un cod al protejării infrac­torilor", spune Turcan.

Deputatul liberal este de părere că pentru a stopa atacurile la adre­sa justiţiei şi pentru a opri ma­rasmul economic, sunt necesari trei paşi importanţi pentru a ajunge ca o moţiune de cenzură să conducă la înlăturarea guvernului:

1) vot de blam împotriva lui Tudo­rel Toader în Camera Deputaţilor la moţiunea pe justiţie iniţiată de PNL şi USR;

2) revocarea din funcţie a Avo­catului Poporului, Victor Ciorbea, prin vot în plenul Parlamentului;

3) vot în favoarea unei moţiuni de cenzură pe care PNL o va depune până la finalul acestui an. "Liviu Dragnea trebuie îndepărtat din toate funcţiile care-i permit să sfideze cetăţenii acestei ţări, legile şi destinul european al românilor. Cei care sunt CU ADEVĂRAT dispuşi să-şi reprezinte alegătorii în Parlament, şi nu şeful de partid, am convingerea că vor urma paşii de mai sus", a declarat Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu.

“Cei care insistă acum pentru o moţiune de cenzură, fără a fi bine pregătită la vot, îi fac jocul lui Liviu Dragnea! PSD a început să dispună de majoritate parlamentară numai prin încălcarea legilor şi prin şantaj exercitat direct sau indirect de Liviu Dragnea asupra deputaţilor. Însă, până la puterea de a înlătura guvernul prin moţiune de cenzură sunt necesari aceşti câţiva paşi importanţi care pot fi făcuţi fără a pune întreg Parlamentul în situaţia de a-i da lui Liviu Dragnea o confirmare a puterii”, a mai afirmat Raluca Turcan.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia