logo
Raluca Turcan: „Dacă nu acţionează în interesul românilor şi al statului de drept, Victor Ciorbea va rămâne în istoria instituţională a României cea mai mare ruşine!"
Raluca Turcan: „Dacă nu acţionează în interesul românilor şi al statului de drept, Victor Ciorbea va rămâne în istoria instituţională a României cea mai mare ruşine!
Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte PNL şi deputat de Sibiu a cerut, vineri, într-o conferinţă de presă, procedură de urgenţă pentru dezbaterea parlamentară a OUG privind legile justiţiei şi a propus semnarea, de către fiecare parlamentar, a unei iniţiative de transpunere legislativă a recomandărilor finale formulate de Comisia de la Veneţia.

"PNL va cere, în cadrul dezbaterilor parlamentare în procedură de urgenţă, vot împotriva acestei infame ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul Dăncilă. Datoria de onoare a Parlamentului, a fiecărui parlamentar, faţă de români, faţă de onoarea şi demnitatea României şi  faţă de buna funcţionare a Justiţiei este respingerea acestui OUG ticălos. Situaţia este de extremă urgenţă, dată fiind nocivitatea acestei ordonanţe şi efectele ei  extrem de negative asupra Justiţiei, a funcţionării parchetelor", a spus Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PNL va propune semnarea de către fiecare parlamentar a unei iniţiative parlamentare de transpunere legislativă a recomandărilor finale formulate de Comisia de la Veneţia în privinţa modificărilor operate la legile Justiţiei şi la Codurile Penal şi de Procedură Penală.

”După cum probabil ştiţi, astăzi (n. r. vineri) se desfăşoară o şedinţă plenară a Comisiei de la Veneţia (Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept) cu o ordine de zi  foarte importantă pentru România: se aşteaptă aprobarea opiniei preliminare a Comisiei referitoare la modificările aduse legilor justiţiei din România precum şi adoptarea unei opinii referitoare la modificările aduse Codurilor Penal si de Procedură Penală. Este foarte probabil să se discute şi despre OUG-ul recent despre legile justiţiei prin care Guvernul PSD-ALDE sfidează, de fapt, recomandările preliminare ale Comisiei de la Veneţia deşi, chipurile, pretextează că o face ca să le aplice. Să fie clar: recomandările Comisiei de la Veneţia sunt în beneficiul  României, în beneficiul Justiţiei din România tocmai pentru că sunt venite din partea unui for de prestigiu, sunt obiective şi mai presus de orice partizanat politic. Toţi parlamentarii, indiferent de apartenenţa politică, trebuie să dovedească faptul că pun intreresul naţional mai presus de cel de partid. Iar parlamentarii PSD şi ALDE şi UDMR trebuie să dovedească faptul că pun mai presus interesul ţării de interesul lui Dragnea şi al acoliţilor săi de a  scăpa de Justiţie şi de a subordona politic Justiţia”, a mai spus preşedintele PNL Sibiu.

PNL vrea revocarea din funcţie a lui Ciorbea

Potrivit deputatului de Sibiu, PNL va demara revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor. Revocarea se face de către Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului. ”Victor Ciorbea avea obligaţia să delege către unul dintre adjuncţii lui, a celui specializat pe domeniul 'justiţie, poliţie, penitenciare, armată', atribuţia de a sesiza în scris şi direct Curtea Constituţională, cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgenţă privind legile Justiţiei. Victor Ciorbea avea această obligaţie dacă era într-adevăr avocatul poporului, şi nu al infractorilor. Victor Ciorbea, dacă nu acţionează în interesul românilor, al României şi al statului de drept, va rămâne în istoria instituţională a României cea mai mare ruşine", a conchis Raluca Turcan.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia