logo
Punct final pentru tinerii care au participat la "Bătălia Cărților"
Vasile ANTIPA
526 vizualizari
Punct final pentru tinerii care au participat la

Joi după amiaza de la ora 14.45, în sala de ședințe "Daniel Thellmann" din cadrul Primăriei Mediaș va avea loc finala concursului de lectură „Bătălia Cărților“ și va fi aflat reprezentantul municipiului Mediaș care va participa la începutul anului anului viitor, la competiția națională organizată de către Biblioteca Județeană "Octavian Goga" din Cluj Napoca. Până acum au avut loc două ateliere de lectură și dezbatere, în cadrul cărora participanții la acest concurs au expus cărțile preferate și au adus argumente prin care să stimuleze lectura în rândul tinerilor.

Vor fi acordate premii pentru cele mai bune carnete de lectură și cea mai frumoasă fișă de lectură a anului 2017. De asemenea, va fi aleasă cartea anului, iar participanții se vor întrece în cadrul dezbaterii: Convinge-mă să citesc! Finaliștii vor răspunde la întrebările adresate de către juriul format din reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu și toți vor afla cine sunt cititorii care vor realiza o pledoarie pentru carte și cine va convinge până la finalul anului, alți doi tineri să citească cartea respectivă.

De asemenea, cei 50 de competitori medieșeni și susținătorii lor vor porni în „Marșul Cărții“ pe traseul Piața Regele Ferdinand I - Str. Petofi Sandor – Piața Corneliu Coposu, joi, 12 octombrie, ora 14.30. Participanții vor porni din fața Bibliotecii Municipale "Stephan Ludwig Roth", cu afișe, cu pancarde, cu stegulețe și cu bannere colorate. Elevii își vor pune în valoare talentul artistic și vor dezvălui cele mai interesante momente din cărțile citite, atât pentru a realiza materialele de promovare pentru Marșul Cărții, cât și pentru a se pregăti pentru dezbaterea "Convinge-mă să citesc!", care va avea loc în Sala de sedințe "Daniel Thellmann" din cadrul Primăriei Mediaș.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia