logo
Protestatarul care a instigat la uciderea jandarmilor – pus sub control judiciar
Dumitru CHISELIŢĂ
854 vizualizari
Protestatarul care a instigat la uciderea jandarmilor – pus sub control judiciar
Ovidiu Grosu, autointitulatul organizator al protestelor anti-guvernamentale din Diaspora se află de miercuri, oficial, sub control judiciar, anunţă un comunicat al DIICOT.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală s-au sesizat din oficiu după ce Grosu, pe 6 august, a declarat la Antena 3, că, protestul de vineri, 10 august, va fi o revoluţie cu „flăcări, fum şi sânge pe străzi” şi că protestatarii au dreptul de a ucide forţele de ordine: „Oricine va încerca să reprime aceste manifestări, va fi judecat de Tribunalul Penal Internaţional, pentru că avem drept inclusiv să ucidem în aceste condiţii (...) Dacă jandarmul îmi pune bastonul în gât sau pistolul în cap eu am dreptul să-i iau viaţa", a spus Grosu, la Antena 3.

Astfel, declaraţiile „revoluţionarului” Grosu au fost încadrate de procurorii DIICOT, la infracţiunea de „instigare publică, prev. de art. 332 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu referire la art.32 alin.1 lit.a) şi c) din Legea nr.535/2004” şi s-a dispus „luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru un termen de 60 de zile, de la data de 08.08.2018 şi până la data de 06.10.2018”, spune comunicatul DIICOT.
Pe durata controlului judiciar inculpatul este obligat să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (Internet), să nu depăşească limita teritorială a judeţului de reşedinţă decât cu încuviinţarea prealabilă a DIICOT, să nu acorde interviuri şi să nu participe la adunări publice. În cazul în care nu se va supune, acesta riscă arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Ovidiu Grosu nu este la prima declaraţie de acest fel, el postând, pe 19 iulie, pe profilul său de facebook, un mesaj care conţinea aceasta: „Fiţi bărbaţi şi participaţi de pe 1 până pe 10 august la toate protestele în toate oraşele ca să dispersăm forţele de ordine în toată ţara, apoi pe 10 august le mâncăm ficaţii. Intrăm şi ocupăm prefecturi, primării, sedii de poliţie etc şi îi arestăm pe mafioţii cu dosare penale cuibăriţi în funcţii publice, iar dacă jigodiile nu se predau, punem mâna pe arme şi facem curat odată pentru totdeauna.."

comentarii
2 comentarii

Cine este acest domn care se crede urmasul lui Tudor Vlasimirescu? Sigur nu e bolnav?
@@@
10.08.2018 10:55
Adica, daca spune adevarul si isi cere drepturile e nebun, mai bun era guvernul basescu boc care a taiat pensi si salarii si ne-au spus ca-i criza, la alte state estice nu mai era criza numai la noi?Adica cum da PSD-ul niste bani la popor gata iese opozitia-n strada sa dea jos guvernul? sau mai rau ca la clectiv si dup-aceea a venit cilos ca sa ce????????? sa dea ordonante de urgenta vreo 150????/?/ asta vreti mai opozitie??????
calache
10.08.2018 13:46
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia