logo
FITS
Protejaţi apometrele împotriva îngheţului!
Protejaţi apometrele împotriva îngheţului!

Având în vedere temperaturile scăzute, Apă-Canal Sibiu S.A. revine cu recomandări privind protecţia contoarelor de apă împotriva îngheţului:
 În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei;
 În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante ca vata minerală, polistiren sau materiale textile. Asiguraţi-vă că nu deterioraţi instalaţia, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operaţiunilor;
 Protejaţi de îngheţ inclusiv robinetele şi conductele de după contor;
 În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise spre a evita crearea curenţilor de aer rece;
 Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţi apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;
 În cazul în care constataţi că apometrul este îngheţat, apelaţi Dispeceratul "Apă-Canal", tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.
Apă-Canal Sibiu S.A. precizează că, potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a "asigura integritatea sistemelor de măsurare".
În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului.
Apă-Canal Sibiu S.A. solicită abonaţilor ce deţin robineţi sau cişmele în curţi şi grădini, să nu lase robinetele deschise ca măsură împotriva îngheţului. Consumurile în astfel de cazuri sunt mari: 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună, iar un "fir" de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia