logo
Primăvara aduce lucrări importante în pădurea Avrigului
Dan FRÂNCU
1048 vizualizari
Primăvara aduce lucrări importante în pădurea Avrigului

 

Pentru silvicultorii din întreaga ţară, perioada imediat apropiată este una extrem de importantă deoarece acum sunt executate foarte multe dintre lucrările ce asigură o administrare eficientă şi calitativă a fondului forestier.

Cum este şi normal, specialiştii de la Regia Publică Locală Ocolul Silvic “Izvorul Florii” Avrig RA (RPLOSIF) acordă importanţa meritată acestei perioade şi îşi pregătesc cu temeinicie lucrările propuse, astfel încât fondul forestier aflat în administrare să aibă parte de o gestionare cât mai bună.

Conform unei situaţii propuse spre aprobare Consiliului Local Avrig în cadrul ultimei şedinţe ordinare (HCL nr. 26/2018), în cursul acestui an prezentanţii RPLOSIF îşi propun să efectueze atât lucrări de îngrijire a fondului forestier, cât şi complexe lucrări de cultură – refacerere a acestuia.

Astfel, pe o suprafaţă de 8 hectare din fondul forestier al oraşului Avrig, silvicultorii ocolului privat vor efectua lucrări de degajare a culturilor şi seminţişurilor naturale, prin tăierea de jos a speciilor copleşitoare, cu unelte manuale, iar lucrări de curăţiri vor fi afectuate pe 20 de hectare. Valoarea totală a acestor lucrări este estimată la suma de 19.600 lei.

În ceea ce priveşte lucrările de cultură – refacere, în cursul acestei primăveri vor fi plantaţi 52.350 de puieţi, din diverse specii (18.550  bucăţi molid, 26.000 bucăţi gorun, 7.800 bucăţi paltin). De asemenea, sunt prevăzute lucrări de descopleşire a speciilor forestiere de speciile ierboase şi lemnoase, pe o suprafaţă de aproximativ 357 de hectare. Tot în perioada următoare, vor mai fi efectuate lucrări de curăţare a terenurilor în vederea împăduririlor, valoarea generală a lucrărilor din această categorie fiind de 543.199,12 lei. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia