logo
Prima zi de şcoală în Merghindeal
I. BÂRSAN
3228 vizualizari
Prima zi de şcoală în Merghindeal

Uliţele Merghindealului, de obicei liniştite la ora 10 când sătenii sunt ocupaţi cu muncile agricole, au devenit mai animate în 11 septembrie. Prichindei, ţinându-se de mâna mămicilor sau grupuri de copii mai mari, se îndreptau spre şcoala unde erau aşteptaţi de învăţători şi profesori, pentru care au cules buchete de flori din grădină, spre a le dărui cu dragoste.

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar a fost începută de preotul Cristian Nicolae Sasu, prin oficierea unei slujbe de binecuvântare pentru elevi şi profesori.

După oficierea slujbei religioase a luat cuvântul profesorul Lepşa Valentin, directorul şcolii, care i-a salutat pe cei prezenţi la festivitate şi le-a urat succes profesorilor şi elevilor în acest nou an şcolar. Cei 170 de elevi înscrişi vor fi pregătiţi de 8 profesori, 4 învăţători şi două educatoare. Şcoala este autorizată şi dotată cu toate cele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii în noul an de învăţământ.

Urări de succes în acest nou început pentru elevi şi profesori au fost adresate şi de primarul Aurel – Ioan Ţerbea care şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini buna desfăşurare a activităţilor şcolare din comuna Merghindeal.

Din partea Poliţiei, agentul principal Radu Răspop a transmis un mesaj cu sfaturi pentru elevi şi urările sale de succes în noul an şcolar.

La festivitatea de la şcoala din Merghindeal au participat şi doi reprezentanţi ai Unităţii Militare ”Getica” din Cincu, locotenentul Constantin Vuescu şi ofiţerul Cutler din armata USA. Aceştia i-au felicitat pe profesori şi pe elevi şi şi-au arătat disponibilitatea de a dezvolta parteneriate educaţionale cu şcoala. Ofiţerul Cutler a vorbit despre bucuria de a cunoaşte România şi pe români şi şi-a exprimat dorinţa de a-i ajuta pe elevi la învăţarea limbii engleze.

Alături de ceilalţi, le urăm şi noi succes elevilor din Merghindeal.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia