Tribuna
Preoţi noi în parohiile din Turnu Roşu şi Sebeşu de Jos
Dan FRÂNCU
1454 vizualizari
Preoţi noi în parohiile din Turnu Roşu şi Sebeşu de Jos
Cele două parohii ortodoxe din comuna Turnu Roşu (Parohia Turnu Roşu şi Parohia Sebeşu de Jos), au fost încredinţate, de puţin timp, unor noi preoţi parohi. Astfel, dacă în urmă cu mai bine de două săptămâni, la frumoasa Biserică Ortodoxă „Sfântul Nicolae” a fost săvârşită festivitatea instalării parohului Cristian Ioan Nicolae, duminica trecută a fost rândul credincioşilor din Sebeşu de Jos să facă cunoştinţă cu noul lor paroh, preotul Ioan Popescu.

 

Instalarea noului preot din satul Sebeşu de Jos a coincis cu un alt frumos eveniment, PS Ilarion Făgărăşanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, fiind oaspetele comunităţii creştin ortodoxe de aici, pentru care a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, Sfânta Liturghie Arhierească.

„În Duminica Lăsatului sec de brânză, sau a Izgonirii lui Adam din Rai,  biserica ortodoxă din Sebeşu de Jos a fost arhiplină. Credincioşii s-au strâns împreună pentru a spune bun venit noului preot, Ioan Popescu, care a fost numit la parohia din acest sat în urma eliberării postului odată cu plecarea preotului Ilie Ardelean, cel care a slujit 15 ani la altarul bisericii din localitate.

La ceasul de început al Sfintei Liturghii, a fost întâmpinat în sunet de clopot PS Ilarion Făgărăşanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de acesta a fost prezent un sobor de preoţi, din care au făcut parte consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Emanuel Tăvală, protopopul de Avrig, pr. Vasile Gafton, fostul preot paroh din Sebeşu de Jos, Ilie Ardelean şi alţi preoţi din parohiile apropiate.

Cum era şi normal, de la slujbă nu au lipsit oficialităţile locale, primarul comunei Turnu Roşu, Stelian Istrate, alături de viceprimarul Toma Grigore Mihaiu, ambii îmbrăcaţi în frumoase straie tradiţionale, fiind printre cei ce l-au întâmpinat în această zi deosebită pe importantul oaspete, PS Ilarion.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Ilarion a ţinut un cuvânt bogat ilustrat cu exemple practice asupra perioadei postului şi a necesităţii de a se angaja fiecare dintre crredincioşi pe acest drum al purificării trupului şi sufletului în vederea întâmpinării aşa cum se cuvine a Învierii.

Apoi, s-a rostit cuvântul de instalare, cu înmânarea însemnelor slujirii, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia.

Primarul a urat noului preot bun venit, în numele comunităţii şi a mulţumit ierarhului pentru această vizită importantă, care a însemnat totodată şi instalarea celui de al doilea preot paroh în una din cele două parohii ale comunei Turnu Roşu. (Pe data de 4 februarie a fost instalat un nou preot paroh şi în parohia Turnu Roşu, în urma pensionării preotului Mihai Vrânceanu.)

A mai vorbit celor prezenţi şi fostul paroh, care le-a mulţumit pentru perioada petrecută împreună şi i-a asigurat că atât el, cât şi familia sa, îi vor păstra mereu în amintire.”, ne-a informat protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia