Tribuna
Predoiu nu se bagă în "bucătăria" Sibiului
Andra MARINESCU
2011 vizualizari
Predoiu nu se bagă în
Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, a venit pentru un weekend la Sibiu. Acesta a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, planul de guvernare PNL. Totodată, întrebat dacă are vreo recomandare de candidat pentru alegerile de anul viitor de la Primăria Sibiu, acesta a răspuns că nu vrea să se amestece în chestiunile interne și că îi lasă pe copreședinții sibieni să decidă cine e potrivit.

"Eu nu vreau să cad în plasa de a mă erija în atotștiutor. Unul dintre avantajele pe care PNL le prezintă în acest moment prin opoziție cu PSD este lucrul în echipă și cel specializat. Fiecare are un rol în această echipă. Eu am primit rolul, alături de colegii mei, să coordonez elaborarea programului de guvernare, planurile de acțiune pe fiecare minister. Alți colegi au rolul de a negocia, eventual, o nouă majoritate. Alți colegi au elaborat moțiunea de cenzură, iar ceilalți s-au ocupat de selecția candidaților. În plan local, sunt copreședinții care privesc în perspectivă către alegerile care urmează, cele locale și generale. Cred că asta va fi una dintre cheile succesului nostru în guvernare", a spus Cătălin Predoiu. De altfel, prim-vicepreșdintele PNL a adăugat că nu știe dacă va fi vreun sibian în posibilul nou guvern.


Planuri pentru guvernare


În cadrul conferinței de presă de vineri, a dezbătut, pe larg, și planul guvernării PNL. "România după Victor Ponta înseamnă, evident, o altă guvernare, nu numai formală, compusă din altă majoritate, din alte partide, dar și o guvernare eficientă. Noi ne pregătim de mai mult timp pentru această guvernare, pentru că votul din 16 noiembrie 2014 a fost foarte clar, în direcția unui altfel de președinte. Suntem în muncă, pregătim această guvernare", a mai precizat Predoiu, caracterizând direcțiile guvernării spre sprijinirea capitalului românesc, a antreprenorilor români și autohtoni. "E o chestiune de timp până când acest guvern Ponta își va da obștescul sfârșit politic și va pleca în partea neagră a istoriei naționale, până când România va avea un guvern în linie, cu simbolul pe care Iohannis îl reprezintă azi pentru toți românii", a mai spus liderul PNL.
La conferința de presă au participat și cei doi copreședinți PNL Sibiu. Raluca Turcan a amintit că PNL se află într-un proces de strângere a forțelor pentru noua guvernare, iar Mircea Cazan a spus că, dacă acum circa două săptămâni a declarat, cu ocazia venirii Alinei Gorghiu, copreședinte PNL, că îi cere demisia lui Ponta, de această dată "îi cer să rămână în Istanbul, să ne lase pe noi cu problemele pe care le avem".
Cătălin Predoiu va rămâne în Sibiu până duminică. Sâmbătă va vizita județul, iar duminică promite că va merge la festivalul "Bujorul de Munte", de la Gura Râului.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA