Tribuna
Pentru Sofia, chipul mamei costă 25.000 de dolari
Pentru Sofia, chipul mamei costă 25.000 de dolari
După aproape un an de viaţă, nu ştie cum arată chipul celei care i-a dat naştere. Simte, aude, reacţionează la gesturile calde ale celor dragi, însă nu se poate bucura cu adevărat de cel mai preţios şi mai frumos dar pe care îl poate oferi o mamă: viaţa. Sofia-Maria Venter suferă de retinopatie de prematuritate, un diagnostic crunt şi, în acelaşi timp, principala cauză de orbire la nou-născuţi. O mână de om, un amalgam de probleme

Fetiţa venită pe lume pre­matur, la doar 26 de săp­tămâni, a cântărit la naştere numai 700 de grame şi a fost ţinută în incubator timp de trei luni şi jumătate. Imediat ce a aflat de teribila boală, familia a fost îndrumată să meargă la Cluj pentru efectuarea altor controale. "Ne-a trimis doam­na doctor la Cluj. Micuţei i s-a făcut injecţie cu avastin în ochişori. După o săptămână, după intervenţie, ochişorii au mers spre rău. La maternitate, în Oradea, i s-a făcut o inter­venţie cu laser, o fotocoa­gulare. După o săptămână, ochişorul a mers mult spre rău”, povesteşte Nicoleta Venter, mama Sofiei.
În cele opt luni ale sale, micuţa Sofia a trecut prin nu mai puţin de patru intervenţii chirurgicale. Deznădăjduiţi şi, totuşi, cu un gram de spe­ranţă, părinţii fetiţei au apelat la o clinică din Budapesta, unde medicii le-au spus că recuperarea nu va putea fi totală, ci doar ochiul drept va fi salvat. În ciuda acestor veşti, soţii îndureraţi au intrat în contact cu familii care au trecut prin aceleaşi greutăţi. Toţi le-au recomandat clinica ame­­ricană "William Beau­mont" din Detroit, una dintre cele mai bune clinici din lume unde retinopatia de pre­maturitate poate fi tratată.

Orice contribuţie contează

Singurul impas ce stă în calea efectuării operaţiei îl reprezintă cei 25.000 de dolari, sumă de care familia Sofiei nu dispune încă. Asociaţia "Salvează o inimă" a reuşit să strângă aproximativ 65% din contravaloarea operaţiei, însă este nevoie în continuare de bunătatea noastră pentru că aceasta este singura moda­litate prin care acest copil va putea avea o viaţă normală, o viaţă de om.
Cei care doresc să îi fie alături Sofiei, să o ajute şi să îi ofere o şansă la un trai cât se poate de decent, pot dona pe platforma de donaţii online, http://salveazaoinima.ro/campaigns/venter-sofia-maria/ sau direct în conturile bancare deschise pe numele tatălui, Gabriel Venter: RO37BTRLRONCRT0218203401 (cont în lei), RO84BTRLEURCRT0218203401 (cont în euro), RO88BTRLUSDCRT0218203401 (cont în dolari).
Asociaţia "Salvează o ini­mă" a mai ajutat anul acesta, în urma campaniilor umani­tare iniţiate, alţi trei copii care au suferit de retinopatie de prematuritate: gemenii Yanis şi Rareş Dranga şi Carmen Maximiuc
.
Georgian MAILAT

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia