logo
Panourile radiante cu infraroșu. O foarte bună soluție pentru încălzirea halelor industriale
Panourile radiante cu infraroșu. O foarte bună soluție pentru încălzirea halelor industriale

Panourile radiante cu infraroșu. O foarte bună soluție pentru încălzirea halelor industriale

Încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu se caracterizează ca fiind o metodă de încălzire inovatoare, cu un principiu de funcționare deosebit de încălzirea clasică.

Ele devin din ce în ce mai cunoscute în Romania, tot mai mulți români optand să își instalaze în locuințe panouri radiante cu infraroșu. Faptul că apar în casele românilor într-un ritm din ce în ce mai alert dovedește faptul că este un sistem de încalzire calitativ, reprezentând într-adevăr, așa cum spun comercianții, ,,încălzirea viitorului”.

Reprezintă o încălzire economică și ecologică, având un principiu de funcționare identic cu al încălzirii solare.

Panourile radiante se vor instala, în principiu, pe tavanul încăperii, încalzind într-un mod identic cu modul în care Soarele încălzește Pământul, acționând cu prioritate asupra obiectelor din raza de acțiune, încălzirea aerului realizându-se indirect, de obiectele încălzite.

Încălzirea cu panouri radiante este o încălzire ecologică datorită faptului că nu emană miros, fum sau alte substanțe toxice, acționând silențios, fără zgomot și fără să creeze curenți de aer, panourile radiante fiind indicate inclusiv pentru încălzirea camerelor asmaticilor sau persoanelor cu alergii.

Prin folosirea panourilor radiante cu infraroșu veți scăpa de teama de a lăsa sistemul de încălzire să funcționeze nesupravegheat, riscul de a se produce un incendiu sau o explozie fiind minim.

Referitor la montaj, montajul panourilor radiante se realizează, de principiu, pe tavanul încăperii, o astfel de poziție asigurând eficiența maximă și distribuția uniformă a radiației. Dar, în funcție de preferințe, panourile radiante cu infraroșu se pot instala și pe un perete lateral, cu condiția acceptării reducerii eficienței cu până la 20%.

Varianta încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu este o metodă de încălzire ideală atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru spațiile industriale, urmând a se utiliza tipuri de panouri radiante diferite, în funcție de tipul spațiului.

 

Panourile radiante cu infraroșu. O foarte bună soluție pentru încălzirea halelor industriale

In ceea ce privește halele industriale, există panouri radiante special concepute pentru încălzirea acestor spații, denumite ,,panouri radiante industriale”, capabile să încălzească un spațiu cu înălțimea de 3,5-8 m. Pentru cei interesați, astfel de panouri radiante le găsiți pe site-ul http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro.

Ele se instalează, în principiu, în tavan, la nivelul tavanului sau suspendate, în funcție de înălțimea halei industriale, garantând o încălzire rapidă și eficientă a spațiului, diferența de temperatură dintre podea și tavan fiind foarte mică, mult mai mică decat în cazul încălzirii clasice (prin convecție).

Tot referitor la instalare, nu este nevoie de obținerea de autorizații prealabile sau de crearea a foarte mult deranj în spațiul vizat a fi încălzit, cum este cazul instalarii unei centrale termice, unde se impune instalarea conductelor și a mai multor radiatoare.

Durata instalării unui panou radiant industrial este de aproximativ 30 minute, acest timp variind în funcție de situația concretă de la fața locului. Se va instala, de principiu, și un termostat de ambient, cu rol de a menține o temperatură constantă și am minimiza consumul de energie electrică aferentă încălzirii.

Panourile radiante conferă atat posibilitatea încălzirii integrală a halei industriale, cât și posibilitatea încălzirii unei porțiuni din hală.

Dacă se optează pentru încălzirea întregii hale, se va instala un anumit număr de panouri radiante industriale, în funcție de dimensiunile spațiului, ținându-se totodată cont de pierderile de căldură ale prin pereți, tavan, podea și suprafața vitrată.

Pentru o alegere corectă, cei de la http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro vă pun la dispoziție un calculator special (http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/dimensionare-panouri-radiante-1/), ce vă va ajuta să faceți cele mai bune alegeri.

Încălzitea cu panouri radiante industriale conferă, pe langă posibilitatea încălzirii integrale a spațiului, și posibilitatea încălzirii unui perimetru restrans dintr-un spațiu mai mare, caz în care se va concentra un anumit număr de panouri radiante industriale în perimetrul respectiv, în funcție de necesități, încălzind doar zona respectivă, făcându-se economii semnificative de energie electrică.

În anumite hale industriale, panourile radiante cu infraroșu sunt utilizate pentru încălzirea materialelor înainte de prelucrare, fiind necesar ca aceste materiale să aibă o anumită temperatură înaintea începerea procesului prelucrare.

De asemenea, sunt firme care utilizează panourile radiante pentru uscarea materialelor textile, acestea având capacitate de uscare rapidă și eficientă, în acest caz impunându-se instalarea de panouri radiante anticorozive, capabile să funționeze optim inclusiv în spații cu umiditate ridicată.

 

Consumul panourilor radiante cu infraroșu industriale

Pentru a exemplifica consumul de energie electrică, se impune a se lua un exemplu concret, astfel că,

pentru încălzirea unei hale industriale de 300 mp, realizată din panouri sandwich de 80 mm, cu înălțimea de aprox. 5 m, pentru încălzirea integrală a spațiului la o temperatură de 20 grade se impune instalarea a 8 panouri radiante de 3600w.

Cu termostatul setat pe temperatura de 20 grade, ele vor funcționa aproximativ 60% din programul de lucru, astfel că pentru un program de lucru de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână se va înregistra un consum lunar de aproximativ 1700 lei.

Mai multe informații despre panourile radiante cu infraroșu găsiți pe site-ul https://www.chibzuintza.ro, la categoria PANOURI RADIANTE INFRAROSU (link: https://www.chibzuintza.ro/articole/panouri-radiante-cu-infrarosu/)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia