Tribuna
Astra film
Păi dacă vrem justiţie, măcar să afişăm cât de cât „regulamentar”
Dumitru CHISELIŢĂ
577 vizualizari
Păi dacă vrem justiţie, măcar să afişăm cât de cât „regulamentar”

Ştim, a fost nebunia aceea a referendumului aşa-zis "fără penali". A fost şi campania aceea deşănţată "pro", aşa cum la referendumul pentru familie a fost o campanie deşănţată "anti".  Au fost şi alegerile europarlamentare, care au avut o imagine de ziceai că-s alegeri locale sau parlamentare, nu să votezi nişte nume care să stea pe bani frumoşi şi să voteze la vrac ce le ordonă ăia de la Bruxelles. În fine, povestea a trecut, Dragnea e în puşcărie, iar acum încă unii îşi mai caută sensul vieţii sau, mai exact, pe cine să mai muşte de fund.

Dar uite ce mai găsim pe la noi pe la Sibiu. Da, veţi spune că sunt ca olteanul care "eu acu aflai", dar faptul există încă, lipit prin Sibiu, aşa ca martor al unei istorii a manipulării de masă.

Vorbim de autocolantele electorale rămase ca amintire din perioada campaniei europarlamentaro-referendoase. Lipite în locuri cât se poate de neregulamentare încât să le compari cu alea ale fanilor diverselor echipe de fotbal, a DJ-ilor din underground sau a reclamelor la magazine care nu-ţi permit o reclamă normală, în spaţii normale.

Ce avem aici? Un autocolant albastru, lipit undeva pe bd. Victoriei. Şi, aşa cum m-a întrebat un amic "pe reţele", de unde ştiu că nu e de la PSD. Păi nu e de la PSD, pentru că are elemente clare de identificare: cinci bucăţi de lucarne "ochi" (din alea chiorâte de Summit) şi sloganul "Aici începe Europa". Deci apropiat lui "Vă vedem". Alături de "parola" "26-05-VOT".

Păi, dacă suntem aşa europeni hai să încercăm să fim şi puţin civilizaţi. Iar dacă suntem aşa cu justiţia la purtător, (da, au mai amplasat aşa, "ca să hie", şi alţi candidaţi sau partide, dar de la ei nu avem pretenţia) să ne dăm silinţa să respectăm nişte norme elementare pe viitor, că şi aşa vin alte alegeri. Hai să zicem nu cele ale locurilor privind afişajul (semi)electoral, cât cele ale afişajului autorizat local. Puteau fi alese alte variante, care, cu imagine şi imaginaţie cu tot, ar fi făcut bine imaginii generale. Iar guerilla activistă e OK pe facebook, dar pe stradă e insignifiantă.

Nu de alta dar e îndoielnic că Europa începe pe un burlan de pe B-dul Victoriei. La fel cum e îndoielnic că prin chestiile acestea tu civilizezi oamenii sau îi faci mai informaţi. Acu' numa am zis, dar în mod sigur mi le voi auzi.

comentarii
1 comentarii

Bravo, redactore! Bun raspuns i-ai dat! Felicitari!
11.07.2019 22:25
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia