logo
De luna asta
"Ora exactă" are voce nouă
Rareș BIŢU
1158 vizualizari

Romtelecom ne spune Ora Exactă cu o voce nouă, la numărul 1958, începând din această lună. În ultimul an, "ceasul vorbitor", cel mai vechi serviciu de mesaje vocale din România, a fost apelat de peste 100.000 de ori, dovedind interesul şi fidelitatea românilor pentru acest serviciu contemporan cu mai multe generaţii.
"Ceasul vorbitor" foloseşte, în prezent, semnalul furnizat de sateliţii GPS către serverele NTP (Network Time Protocol) ale Romtelecom, generând secvenţele vocale corespunzătoare pe ieşirile audio ale unor calculatoare, iar binecunoscuta "Oră Exactă" este transmisă către centrele digitale de unde poate fi accesată de către utilizatorii telefonici. Sistemul care furnizează serviciul “Ora Exactă” este instalat în Palatul Telefoanelor din Bucureşti şi în alte centrale telefonice digitale din Bucureşti. Un apel către 1958 costă cât un apel local, în funcţie de intervalul orar şi abonamentul ales.
"Precizia „ceasului” de la Romtelecom garantează că eventualele întârzieri nu vor fi mai mari de 100 milisecunde, iar comutarea la ora de iarnă / vară, precum şi saltul de o secundă pentru compensarea Timpului Coordonat Universal (UTC) furnizat de GPS faţă de durata medie a anului solar se fac automat", explică Ozana Sânteiu, purtător de cuvânt în cadrul Romtelecom.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia