logo
FITS
Olimpicii de la "Axente Sever” Mediaș-rezultate bune la olimpiadele județene
Vasile ANTIPA
651 vizualizari
Olimpicii de la

6 elevi ai Liceului Teoretic “Axente Sever” Mediaș au participat sâmbătă, 16 martie, la Olimpiada Județeană de Istorie, găzduită de Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Dintre cei 6 axentiști doar Andreea-Iulia Pietraru din clasa a XI-a Filologie a fost o ”veterană” a competiției, aflându-se la a 3-a sa participare, ceilalți 5 participanți fiind la debut. Este vorba de Ioana Girnod din clasa a IX-a Filologie, Nico Dîmbean din clasa a X-a Științe Sociale, de Vlad Herţa și Denisa Moga, ambii din clasa a XI-a Științe Sociale, și de Luminița Dancu din clasa a XII-a Științe Sociale.

Cu excepția clasei a IX-a, axentiștii au obținut cele mai bune rezultate din zona de nord a județului Sibiu, iar cei 3 elevi ai claselor a XI-a au obținut mențiuni la olimpiada județeană de istorie. Tot sâmbătă, 16 martie, a avut loc și Olimpiada Județeană de Limba Franceză.

Deși pare o disciplină școlară de care elevii par să se îndepărteze tot mai mult, liceul medieșean a avut două reprezentante ale clasei a IX-a care au obținut mențiuni. Este vorba de Ienei Francisca din clasa a IX-a Filologie și de Diana Nicula din clasa a IX-a Științe Sociale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia