logo
Norvegienii şi portughezii, în băncile ULBS
Andra MARINESCU
1853 vizualizari
Norvegienii şi portughezii, în băncile ULBS
20 de studenţi, din care cinci portughezi, cinci norvegieni şi zece români, au participat la Şcoala de Vară DigiFact, susţinută de profesorii Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi de la celelalte instituţii academice partenere. Joi a debutat cel de-al doilea workshop, iar astăzi, 26 iunie, ora 14, în Sala Senatului din clădirea rectoratului, ei vor fi premiaţi.

Şcoala de Vară “Digital Factory: Concepts, Implementations, Present and Future Challenges”, pusă la cale de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Buskerud and Vestfold University College (Norvegia) şi Universitat de Evora (Portugalia), a avut loc în perioada 15 - 26 iunie. Programul a cuprins cursuri dedicate instrumentelor de modelare, e-collaboration, managementului lanţului de aprovizionare, marketingului digital, analizei predictive şi creării unei companii virtuale.
Ieri, 25 iunie, a început cel de-al doilea seminar privind Şcoala de Vară, coordonată de prof. Eugen Avrigean, managerul proiectului. “Am vrut să oferim o imagine de ansamblu asupra fabricii digitale. Aşa că, la partea de modelare, am pornit de la cerinţele pieţei, de la nişte necesităţi pe care trebuia să le satisfacem pentru crearea produsului. Am creat nişte modele 3D, am ales un robot din laborator. Am asamblat modelele 3D într-un mediu virtual, pentru a testa dacă sunt coliziuni, dacă e nevoie de modificări, am făcut o analiză de ele­ment finit, pentru a testa rezistenţa acestor componente. La final, am transpus 3D, cu un scanner tridimensional cu laser pentru a obţine un model 3D: printarea 3D” , au explicat organizatorii.

Despre Sibiu
Joi, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, a prezentat musafirilor universităţii mesajul lui Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, după care a vorbit, câteva minute, des­pre istoria fostei Capitale Culturale Europene şi dezvoltarea economică. Dana Lupică, din partea Consiliului Judeţean Sibiu, a prezentat, apoi, atribuţiile instituţiei în care activează şi responsabilităţile CJ. Ziua a continuat cu prezentări ale firmelor Marquardt şi Continental, cu care ULBS colaborează.
Astăzi, 26 iunie, dezbaterile încep de la ora 10, în aceeaşi locaţie. La ora 14, conducerea ULBS va înmâna diplome de participare studenţilor participanţi.

comentarii
1 comentarii

Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: daniela6711@gmail.com
dana
26.06.2015 21:51
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia