Tribuna
Modernizări de peste 16 milioane lei, pe 10 străzi din cartiere
Sorana MAIER
1856 vizualizari
Modernizări de peste 16 milioane lei, pe 10 străzi din cartiere
Primăria are proiectele tehnice pentru încă zece străzi din diferite zone ale Sibiului. Pe cele mai multe dintre ele, proiectele prevăd schimbarea reţelelor de apă şi canalizare, refacerea trotuarelor şi a carosabilului. Indicatorii tehnico-economici sunt aprobaţi pentru străzile Tribunei, Arhivelor, Piaţa Tălmaciu, Arad, Deva, Kiev, Timişoara, D.D. Roşca, Doinei şi Revoluţiei. Perioada de începere a investiţiilor diferă în funcţie de durata licitaţiilor. Pentru unele din aceste străzi sunt prevăzuţi bani în bugetul pe anul acesta.
Zece străzi din mai multe cartiere ale Sibiului au deja documentaţiile pentru mo­der­nizare aprobate, iar va­loarea totală a investiţiilor în­sumează aproximativ 16 mi­lioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în ultima şedinţă a Consiliu­lui Local Sibiu.
Străzile sunt din diferite zone ale oraşului, începând din cartierul Turnişor, până în Ţiglari sau Piaţa Cluj şi până la zona centrală, şi cele mai multe sunt neasfaltate. Pe majoritatea dintre ele vor fi refăcute reţelele de apă şi canalizare, trotuarele şi caro­sabilul, vor fi marcate locuri de parcare şi vor fi create spaţii verzi.
În această fază sunt apro­bate doar studiile tehnice, iar lucrările efective vor începe doar după ce Primăria Sibiu va aloca bani din bugetul local şi va derula licitaţiile pentru desemnarea firmei care să execute lucrarea. Doar licitaţiile, spre exemplu, pot dura, potrivit legislaţiei, câteva luni de zile, în cazul în care rezultatele sunt contes­tate.

Piaţa Tălmaciu - alei şi spaţiu de joacă

Una dintre investiţiile pen­tru care au fost realizate stu­diile tehnice este Piaţa Tăl­maciu, de lângă Calea Po­plăcii, stradă aflată deja în plin şantier. Potrivit proiec­tului, aici nu au avut loc lu­crări de modernizare şi, deşi zona nu este una im­portantă pentru traficul rutier, moder­nizările sunt necesare pentru că aici există o grădiniţă.
Carosabilul plin de gropi va fi asfaltat, cu două benzi de circulaţie, vor fi create noi locuri de parcare, se vor realiza noi reţele de apă şi canalizare, vor fi mai mulţi pomi, iar spaţiile verzi vor măsura 1.730 metri pătraţi.
Un nou loc de joacă va fi construit în zonă, cu trei alei care dau în trotuarele din apropiere, cu un sistem de jocuri pentru copii şi cu o împrejmuire de lemn pe sistem de metal, care să împiedice ieşirea celor mici în afara zonei.
Potrivit proiectului, inves­tiţia este de 1,8 milioane lei.

Tribunei, Arhivelor, Roşca şi Revoluţiei - asfaltări şi zone pietonale

Una dintre puţinele străzi centrale rămasă nemoder­ni­zată, strada Tribunei, are, potrivit raportului ataşat pro­iectului tehnic, trotuare deteriorate, iar carosabilul este denivelat de traversările fă­cute pentru reţelele utilitare. Investiţia presupune reface­rea reţelelor de apă şi cana­li­zare, realizarea de parcări din piatră naturală, borduri tot din piatră şi trotuare şi carosabil asfaltate.
Potrivit estimărilor pro­iectan­ţilor, valoarea investi­ţiei va fi de 1,5 milioane lei.
Şi pentru strada Arhivelor au fost aprobate studiile tehnice, iar proiectul prevede transformarea unei părţi din această stradă în zonă exclusiv pietonală.
"Necesitatea investiţiei rezultă din faptul că amena­jarea acestei străzi va con­duce la stabilirea zonelor de staţionare şi a celor pentru traficul pietonal, fiind amena­jate inclusiv zone în care să nu fie permis traficul auto", se arată în raportul de spe­cialitate ataşat proiectului.
O parte din trotuare va fi asfaltată, iar cealaltă parte va fi pavată cu piatră naturală, carosabilul va fi realizat din piatră naturală şi vor fi schim­bată reţeaua de apă şi racor­durile pentru canalizarea plu­vială. Întreaga investiţie este estimată la aproximativ un milion de lei.
Strada Revoluţiei este una din străzile pentru care s-au aprobat proiectele tehnice de modernizare. Specialiştii spun că prin această inves­tiţie va fi fluidizat traficul în această zonă intens circulată şi vor fi delimitate clar zonele de staţionare.
Lucrarea prevede înlocui­rea reţelei de apă, refacerea carosabilului şi a trotuarelor.
Şi strada D.D. Roşca, din cartierul Turnişor, este cu­prin­să în acelaşi pachet de străzi. Aici sunt prevăzute refacerea reţelelor de apă, ca­nalizare menajeră şi plu­vială. Strada, care nu a fost niciodată modernizată, va avea două benzi de circu­laţie, trotuare noi şi 100 de spaţii în care vor fi plantaţi pomi.
Investiţia este estimată la aproximativ 4 milioane de lei, aceasta fiind una dintre cele mai lungi străzi din cele 10.

Arad, Deva, Kiev, Timişoara şi Doinei - modernizări complete

Cinci străzi care fac parte din acelaşi pachet de străzi, din zona Turnişor - Piaţa Cluj - Ţiglari, au şi ele studiile tehnice finalizate, în condi­ţiile în care în prezent aceste străzi sunt nemodernizate.
Pe strada Arad vor fi înlo­cuite reţelele de apă şi cana­lizare, acum degradate, iar în acest fel canalizarea va putea prelua şi apele mena­jere de pe strada Praga.
"Prin proiect se urmăreşte realizarea unui sistem efi­cient de alimentare cu apă şi canalizare, concomitent cu reabilitarea şi modernizarea structurilor rutiere şi pieto­nale", se arată în raport.
Lucrarea este estimată la 1,6 milioane lei.
Strada Timişoara va costa aproximativ 1,5 milioane lei, bani care vor acoperi înlocui­rea reţelelor de apă şi cana­li­zare şi refacerea structurii carosabilului şi a trotuarelor.
Strada Deva, aflată în zona Piaţa Cluj va costa 1,7 mi­li­oane lei, iar lucrările vor cu­prin­de refacerea reţelelor de apă şi canalizare, asfalta­rea trotuarelor, a carosa­bi­lului şi crearea de spaţii pentru pomi.
Acelaşi gen de lucrări se vor face şi pe strada Kiev, esti­mate la 2,5 milioane lei şi pe strada Doinei, unde, potrivit indicatorilor tehnico-economici, modernizarea va costa aproximativ un milion de lei.comentarii
6 comentarii

Bravo primariei, este foarte bine ca se ajunge cu modernizarea si in Pta Cluj, era cazu, atat ce se vede, carosabil, trotuare, cat si tevile din pamant, vechi de cand lumea, cel putin pe str.Deva. Insa acele garduri din jurul pomilor nu isi au rostul, casele sunt inghesuite in zona asta si atunci automat spatiul alocat masinilor parcate in fata este mic. Creste riscul sa ne lovim masinile in acele gardulete (mai mult de decor).Personal parchez masina la 10 cm de un pom, din lipsa de spatiu si nr mare de masini de pe strada. Acel gardulet o sa imi fure aproape 1 metru, ceea ce e o problema. Va rog sa nu le mai faceti, sau macar acolo unde nu se doreste, intrebati locatarii. Numai bine!
Deva
09.08.2012 08:55
pe cand strazile din gusterita, ne facem praf masinile:(
x
09.08.2012 09:09
si la o luna dupa ce se repara si se asfalteaza vine EON-ul si sparge tot sa se distreze si ei... si iar o sa radem, ca asa au facut si pe Paris si pe Tudor Vladimirescu.... Si loc in puscarii mai este....
un optimist
09.08.2012 10:53
LAS CA-I BINE SASA RAU.ZONA PIATA CLUJ A FOST TRECUTA DE TREI ANI IN ZONA DE IMPOZITARE B ASA CA MODERNIZAREA ESTE ASTEPTATA DE MULT DAR CUM LA NOI TOTUL MERGE INVERS ASTA E.TOTUSI LUCRURILE SE MISCA SI....LAS CAI BINE.[PS.PUTEM FI NUMITI CAMPIONI LA DISCIPLINA ...RABDARE.]
LELU
09.08.2012 10:54
EON Gaz este intradevar cel mai perturbator factor in modernizarea Sibiului. Atata nesimtire si lipsa de bun simt la adresa sibienilor este greu de inteles. Strazile Tudor Vladimirescu si Paris tot din cauza Eon Gaz nu au putut fi finalizate. Primaria a turnat doar un strat de asfalt ca sa se poata circula cat de cat decent in zona. Daca ar fi fost dupa EON Gaz, ar fi trebuit sa stam pana acum cu cele doua strazi desfundate dupa lucrarile la reteaua de canalizare!
Este adevarat ca dupa sapatura, EON trebuie sa refaca carosabilul deteriorat. Dar, ... ati vazut cum arata o strada dupa asfaltare si cum arata dupa reparatiile facute de EON, Apa-Canal, etc...? Aceste firme care nu isi fac treaba la timp ar trebui amendate. Ar fi un minim de satisfactie pentru toti sibienii insultati si jigniti de aceasta atitudine sfidatoare de la Eon (in special Eon)!
Adi
09.08.2012 11:21
E-on Gaz... in Cluj este exact la fel. Cand se modernizeaza strada, nu au bani, cand e gata strada, le intra si lor banii.
Uite asa, toata lumea are de lucru, tot timpul anului.
L.I. Venin
09.08.2012 17:27
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia