Tribuna
Ministrul Economiei, în vizită la centrala Romgaz de la Iernut
Vasile ANTIPA
939 vizualizari
Ministrul Economiei, în vizită la centrala Romgaz de la Iernut

Centrala Romgaz de la Iernut va fi finalizată în prima parte a anului 2020. Este concluzia desprinsă din vizita efectuată de ministrul Energiei, Anton Anton și  directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, la centrala Romgaz de la Iernut.

Acolo se află în construcție unul dintre cele mai importante proiecte din sectorul energetic românesc din ultimul deceniu, respectiv termocentrala pe gaze naturale a companiei de stat Romgaz.

Ministrul a discutat cu constructorii și cu reprezentanții Romgaz despre calendarul de execuție a noii termocentrale, care va avea un rol strategic în asigurarea alimentării cu energie a zonei de nord a țării, zonă deficitară din perspectiva unităților de generare a electricității. Potrivit declarațiilor, investiția va fi finalizată în prima parte a anului viitor.

Valoarea investiţiei este de circa 269 milioane de euro fără TVA. 75% din bani provin din fondul Romgaz, iar 25% reprezintă finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii. Noua centrală termoelectrică de la Iernut a Romgaz va funcţiona cel puţin 30 de ani pe pieţele energetice din România.

”Preocuparea mea majoră este ca această investiție să fie finalizată la timp și să furnizeze energie în sistem. Prin această investiție, Romgaz își va consolida poziția de actor strategic pe piața energetică. Mai mult, centrala de la Iernut face parte și din planul nostru de creștere a consumului de gaz în România și de pregătire a pieței pentru momentul începerii exploatării gazelor din Marea Neagră”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia