logo
Mesajele conducerii PSD după decesul Regelui Mihai

Regele exilat de comunişti a murit departe de ţara sa

”Regele Mihai a murit departe de românii pe care i-a iubit şi pe care i-a pomenit în discursurile sale de peste hotare. Moartea ultimului monarh din ţările Europei de Est trebuie să fie plânsă de noi toţi, cei care am înţeles cât de nocivă a fost asuprirea românilor sub regimul comunist. Trăim astăzi un moment tragic, dar care marchează o filă grea din istoria poporului român şi asupra căruia e timpul să zăbovim, să ne reculegem şi din care să învăţăm să ne respectăm conducătorii. Condoleanţe familiei regale îndurerate!”, a declarat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu.

 

 

Mihai I a fost ultimul monarh al României.

Regele Mihai va rămâne în istorie în special pentru că a schimbat destinul tragic al României şi a smuls-o din mâinile lui Hitler. 23 august 1944 a fost ziua în care Regele a decis să întoarcă armele împotriva Germaniei naziste, decizie care a dus la salvarea de sute de mii de vieţi omeneşti.

Totuşi, acţiunea sa a provocat cea mai neagră perioadă a secolului trecut pentru romani şi o tragedie personală pentru Regele Mihai. După război, comuniştii s-au instalat la conducerea ţării pentru aproape jumătate de secol, iar Mihai I a fost alungat într-un lung şi chinuitor exil, având interdicţia de a reveni în ţara pe care a condus-o în două rânduri. Regele României  a fost forţat să trăiasca în Elveţia şi tot acolo sfârşit, departe de casă.

Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu

 

comentarii
2 comentarii

O intrebare pentru domnul Trif - Dumneavoastra va simtiti reprezentat in parlamentul româniei de domnul Serban Nicolae ?
Vivi dragan
06.12.2017 21:56
Serban Nicolae nu vorbeste chiar totdeauna numai prostii, dar cu partizanii din muntzi care in opinia lui politica si istorica violau Statul de drept comunist a dat-o-n fasole rau de tot.
Mick
07.12.2017 11:01
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia