logo
Medieșenii, așteptați la Festivalul Vinului și Gastronomiei
Vasile ANTIPA
410 vizualizari
Medieșenii, așteptați la Festivalul Vinului și Gastronomiei

Weekend plin de degustări de vinuri, concerte și show-uri culinare la Mediaș. De vineri până duminică, Piața Regele Ferdinand I se transformă într-o locație de degustare a vinurilor și preparatelor culinare specifice însoțite de concerte de muzică live de mai multe genuri. la Festivalul Vinului și Gastronomiei.

Vor fi prezente 16 crame din țară în 12 standuri și vinuri din Republica Moldova de la mai multe crame. Degustările vor fi organizate prin achiziția unor taloane de degustare valorice cu pahar prin care participanții vor putea face câte o degustare de 15 mililitri la fiecare din cele 12 căsuțe prezente. Dorințele de a sorbi un pahar de vin sau de a achiziționa o sticlă din vinul cel mai plăcut vor fi și ele satisfăcute direct de la căsuțe, în limita stocului disponibil.

Chefi de renume în avanpremieră Regiunii Gastronomice Europene 2019 din Sibiu vor găti live feluri deosebite de mâncare, așa cum stă bine lângă un pahar de vin. Chef Marius Rafa și Chef Radu Zărnescu împreună cu echipa Masters of Flames vor pregăti ceafă de taur, coaste de porc, păstrăv, sturion, gulaș de vită, steak de mangaliță, cârnați, cartofi și legume. Programul festivalului va fi disponibil la standurile de achiziție a taloanelor iar surprizele pregătite îi vor încânta pe vizitatori. Expoziție de istorie a vinului din zonă, lansarea mărcii Ambrosi având invitați speciali, tombolă, must pentru toate vârstele, coctailuri și multe altele îi așteaptă pe vizitatori la acest festival.

Pe perioada a celor trei zile va fi muzică din categorii foarte diferite. Vor fi  trupe independente din toată țara, cu stiluri cât mai variate de la Hip-Hop la Dream Pop-Experimental, Jazz, Ska-Reggae și Alternative Pop, un proiect de jazz fermecător care cântă Rough Romanian Soul, urmat de o trupă mult indrăgită, care cântă “Country-Rock made în Transylvania”, iar una din serile festivalului se va încheia cu trupaTaxi, cea mai sinceră și nonconformistă trupă pop-rock din România. Festivalul Vinului se va încheia cu muzică folk și pop rock reprezentați de artiștii locali.

Festivalul Vinului este organizat de către Asociația Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Medaș și Asociația Locului Natal în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția de Cultură, Sport, Turism și Tineret, Consorțiul Regiunii Gastronomice Europene, Forumul Democrat German.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia