logo
Medicina naturistă: Valeriana (Valeriana officinalis)
C. MIERLUŞCĂ
415 vizualizari
Medicina naturistă: Valeriana (Valeriana officinalis)
Este o plantă erbacee, pe¬renă, din în flora spon¬tană, care poate atinge înălţi¬mea de 1,80 m. Creşte prin tufărişuri, zone umede cu semiumbră.

Este recunoscută ca plan­tă medicinală din Antichitate, având efecte sedative. Este răspândită în aproape toată Europa. Conţine o serie de compuşi, precum: alcaloizi, uleiuri eterice, parafine, antibiotic, răşini minerale, acizi etc. Partea aeriană conţine uleiuri eterice, în cantitate mică. În medicină este folosită la tratarea afecţiunilor car­diace, vomă, colici abdomi­nale, astm bronşic, insomnii, palpitaţii, isterie, epilepsie. Se indică a fi folosite rădăcina şi rizomii de doi ani care se adună toamna. Se consideră că valeriana din Himalaia ar fi planta cu cele mai complexe efecte. Valeriana se indică pentru combaterea durerilor menstruale cu efectul antine­vralgicului. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă pul­bere rădăcină, peste care se toarnă o cană de apă clo­cotită. Se acoperă 15 minute. Se strecoară. Se bea în cursul unei zile.

În magazinele naturiste, valeriana se găseşte sub formă de capsule care se administrează în special seara, în cazul insomniilor, sau sub formă de tinctură.

Valeriana se recomandă şi în combaterea viermilor intestinali, colici andominale, ateroscleroză, gastrită hiper­­acidă, ulcer gastric, afecţiuni hepatobiliare. Valeriana se foloseşte în homeopatie pentru calmarea sistemului nervos, insomniilor şi stărilor de iritabilitate accentuată. Planta se recoltează toamna târziu. Se înmulţeşte prin seminţe.comentarii
1 comentarii

Oferta speciala munca part-time exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com
LUCRU LA DOMICILIU!
10.08.2017 20:24
89.123.179.93
Din aceeasi categorie
Must de Jidvei

Hertel Nordbayern

Eurotrip Rekze
Fundatia APT
Auchan