Tribuna
Medicina naturistă
Pepenele verde (Citrullus ianatus)
C. MIERLUŞCĂ
1042 vizualizari
Pepenele verde (Citrullus ianatus)

Este o plantă erbacee anuală, originară din Africa de Sud şi Africa Centrală, unde creşte spontan. Conţine apă, acizi organici, proteine, hidraţi de carbon, potasiu, sodiu, calciu, fier, vitamina A, vitamina B1, vitamina B, niacină, vitamina C.
Miezul este folosit în alimentaţie, proaspăt, sau murat. Din coajă, se prepară fructe, zaharuri, iar din seminţe se extrage un ulei comestibil foarte valoros. Miezul are acţiune diuretică, fiind indicat a se consuma 1-2 kg pe zi. Se va face o cură de sezon. Sucul obţinut din miez se foloseşte în hepatita cronică. Se va consuma un pahar pe zi. Pentru tratarea de litiază, se va consuma miezul. În cazul arsurilor uşoare, se pun cataplasme cu felii de pepene roşu.
În zilele călduroase, se recomandă consumarea pepenelui verde, având efecte majore în astm şi bronşită.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia