Tribuna
Mediașul, inclus pe traseul Transilvania Train pentru al doilea an consecutiv
Vasile ANTIPA
578 vizualizari
Mediașul, inclus pe traseul Transilvania Train pentru al doilea an consecutiv

Transilvania Train circulă pentru al doilea an consecutiv, în perioada 22-26 august 2018, pe ruta Brașov- Sighișoara - Mediaș - Alba Iulia – Sebeș – Sibiu - Făgăraș și retur. Primul tren turistic românesc, un proiect realizat în parteneriat cu CFR Călători, explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 de kilometri. Programul include vizitarea a peste 20 de construcții fortificate, 15 ateliere de meșteșuguri tradiționale, 2 concerte unice în Biserica Evanghelică din Sebeș și în centrul istoric al Sibiului și 2 petreceri tradiționale. Călătorii pot lucra alături de artizani locali din zona Mediașului și vor lua o masă bazată pe rețete străvechi.

„Timp de 5 zile, alături de 200 de călători vom explora istoria fortificațiilor medievale din Transilvania, vom afla poveștile cahlelor și meșteșugarilor sași, în timp ce deslușim tainele realizării plăcilor de teracotă, țiglăriei, țesătoriei și nu numai, prin mijloace păstrate timp de secole, vom pregăti și degusta preparate speciale din bucătăria tradițională săsească și vom fi impresionați de solemnitatea unor evenimente muzicale memorabile, special organizate pentru noi în biserici fortificate sau chiar în aer liber”, spun organizatorii.

Proiectul Transilvania Train își propune să ofere publicului un conținut cultural de calitate, să educe și să promoveze turismul cultural și valorile patrimoniale, economice și educaționale. Se construiește astfel o comunitate, se încurajează implicarea activă a iubitorilor de tradiții autentice de pretutindeni, pentru a cunoaște mai bine moștenirea culturală și rădăcinile României. Transilvania Train este inspirat din celebrele trenuri turistice Classic Courier sau Scandinavian Express, ducând experiența turistică la un nivel nou. Călătorii vor fi, astfel, personajele principale într-o aventură epică printre satele, pădurile și dealurile Transilvaniei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia