Tribuna
Marquardt a depășit 10.000 angajați în lumea întreagă
Marquardt a depășit 10.000 angajați în lumea întreagă
Firma germană a depășit la finalul anului trecut 10.000 angajați în lumea întreagă și este în continuare în căutare de personal. Compania specializată în mecatronică are 100 posturi libere numai în Germania. În România, Marquardt Sibiu va avea nevoie în acest an de peste 250 de angajați.

 

Cererea de soluții mecatronice de top este în creștere în aproape toate domeniile industriale - fie că vorbim de domeniul automotive, de cel al vehiculelor electrice sau e-bikes ori de producția de electrocasnice. În domeniul mecatronicii, Grupul Marquardt este un trend-setter care își pune amprenta nu numai asupra conceptelor și designului, ci și asupra pieței muncii din cele 14 țări în care activează, acolo unde a creat nu mai puțin de 700 noi locuri de muncă în 2017. Firma germană a depășit la finalul anului trecut 10.000 angajați în lumea întreagă și este în continuare în căutare de personal. Compania specializată în mecatronică are 100 posturi libere numai în Germania. În România, Marquardt Sibiu va avea nevoie în acest an de peste 250 de angajați.

“Ca partener al unor producători de renume mondial, suntem activi în sectoare cu o creștere foarte dinamică. Pentru a le putea oferi clienților noștri cele mai bune soluții posibile, investim în pregătirea și educația profesională a angajaților noștri și creăm noi locuri de muncă“, a arătat Dr. Harald Marquardt, Chief Executive Officer al Grupului Marquardt.

Necesitățile de personal pe 2018 au fost detaliate de Managerul General al filialei Marquardt România, Mourad Halilou: “Întotdeauna vom primi cu brațele deschise personalul calificat, respectiv specialiștii în software development și industrializare, precum și personalul pentru producție, unde vom angaja în 2018 peste 200 de operatori producție și logisticieni“.

 

Dezvoltarea individuală a angajaților

Pentru a asigura evoluția profesională constantă a personalului, Grupul Marquardt oferă o gamă complexă de programe de calificare și instruiri specifice, locale și internaționale, în funcție de abilitățile și nivelul de educație al angajatului. “Organizăm permanent sesiuni de pregătire și training personalizate, astfel încât fiecare angajat să-și poată atinge propriul potențial. În plus, în 2017 am introdus Programul de Dezvoltare Profesională a Angajaților Direct Productivi, care constă într-un sistem transparent de promovare și salarizare, astfel încât fiecare angajat din producție să își poată stabili ținte profesionale și, cu ajutorul nostru, să le depășească”, a subliniat Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt Sibiu.

Grupul Marquardt își desfășoară activitatea în 19 filiale aflate în 14 țări, pe 4 continente. Filiala din România, cu sediul la Sibiu, a trecut prin cinci extinderi succesive ale fabricii, la capătul cărora a fost nevoită ca, pentru a putea continua trendul crescător în producție, să cumpere o a doua fabrică și apoi, în 2016, un nou teren de 38.000 mp pentru dezvoltări ulterioare. Marquardt Sibiu se apropie de 3.000 de angajați, fiind cea mai mare filială Marquardt din lume.

În septembrie 2017, Grupul a început construirea unei fabrici la Weihai, a doua din China. În paralel, un Centru de Dezvoltare și Inovare urmează să fie finalizat la sfârșitul anului viitor în Rietheim, reprezentând o investiție de peste 30 de milioane de euro. În clădire vor lucra peste 600 de ingineri și specialiști în software development.

Noul Centru de Dezvoltare și Inovare urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2018 la sediul central al Grupului, în Rietheim-Weilheim (Germania).

 

             Despre Marquardt

Grupul Marquardt este o companie fondată în 1925, aflată în proprietate de familie. Are sediul principal Rietheim-Weilheim (Germania) și este unul din producătorii de vârf de comutatoare electronice și electromecanice și de sisteme de comutare. Produsele de mecatronică – incluzând componente de operare, sisteme de acces în vehicule și sisteme de autorizare a șoferului – sunt folosite de multe branduri cunoscute din industria automobilului. Sistemele de comutare Marquardt sunt folosite de asemenea în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale, în uneltele de putere și în e-bikes. Grupul are peste 10.000 de angajați în cele 19 locații din Europa, America de Nord, Africa și Asia. În anul financiar 2016, compania a generat venituri de 1,1 miliarde Euro. Marquardt investește anual 10% din venituri în cercetare și dezvoltare.







comentarii
2 comentarii

Asa m-am bucurat , pina cand a vazut ca e vorba de Nemti- nu de Romani.
mike
11.01.2018 01:27
De numarul angajatzilor de la Continental pe tot Pamantul stitzi ceva, sau inca nu s-au aratat cu banii?
Mick
12.01.2018 15:34
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA