Tribuna
Maria va vedea chipul mamei în aprilie, pentru prima dată
Andra MARINESCU
1536 vizualizari
Maria va vedea chipul mamei în aprilie, pentru prima dată
La sfârșitul lunii februarie, în acest an, Maria Maximiuc striga după ajutor. Avea nevoie de 50.000 de dolari ca să poată fi operată în Statele Unite ale Americii. Micuța de circa opt luni voia să vadă. Astăzi, fetița vrea să mulțumească tuturor oamenilor cu suflet care s-au gândit la ea. În 30 de zile de la lansarea campaniei umanitare a Asociației "Salvează o inimă" s-au strâns peste 51.000 de dolari, iar Maria va putea visa, acum, că va vedea chipul mamei cât de curând.

Fetița este programată pe 27 aprilie, la Spitalul William Beaumont din Detroit, SUA, unde va fi operată de dr. Antonio Catone, unul dintre cei mai buni specialiști în retinopatie de prematuritate din lume. Suma strânsă o va ajuta să plătească costurile intervenției chirurgicale la ambii ochi, transportul, cazarea și analizale post-operatorii, care se vor face în Italia. “Este o minune! Acum o lună și puțin eram cu moralul la pământ. Credeam că micuța noastră nu va reuși să vadă niciodată. Grație asociației și oamenilor cu suflet din țara asta, visul a devenit realitate. Peste o lună, Maria va reuși să ne vadă și suntem foarte emoționați!”, este mesajul Emiliei, mama Mariei.

Opt luni de poveste tristă


Are numai opt luni, dar o poves­te de viață tristă. După naștere, medicii i-au spus mamei că trebuie să meargă cu micuța la un control oftalmologic, după o lună. Amândouă s-au prezentat la spital, însă medicul era plecat. După nici două săptămâni, au revenit la acel control, iar vestea pe care au primit-o i-a sfâşiat inima mamei. Maria suferea de retinopatie de prematuritate, într-o formă avansată. Boala îi fusese descoperită prea târziu și a avansat foarte rapid. Medicii specialiști din Cluj au încercat, într-o operație complicată, să îi salveze Mariei vederea, dar nu au avut succes. Părinților li s-a spus, într-un raport medical, că nu se mai poate opera în țară, singura șansă fiind în Statele Unite ale Americii. Spitalul William Beumont din Detroit este singurul din lume care face astfel de operații pentru copii la vârste fragede.

 

comentarii
1 comentarii

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
Andrei Bele
31.03.2015 00:32
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia