Tribuna
Marca „Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului” a fost înregistrată la OSIM
Dan FRÂNCU
2406 vizualizari
Marca „Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului” a fost înregistrată la OSIM
Printre documentele aflate la punctul "Diverse" al ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Avrig, des-făşurată miercu¬rea trecută, s-a aflat şi decizia Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de admitere a înreg-istrării mărcii "Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului”.

Astfel, aleşii locali avrigeni au fost informaţi că, în urma unei proceduri destul de com­plex şi complicate şi a unor verificări minu­ţioase, solicitarea Primăriei oraşului Avrig şi a Asociaţiei Culturale "Purtata Avrigului" pentru înregistrarea mărcii "Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului", a fost admisă (M 2017 06709), nemaiputând fi utilizată de alte entităţi.

În cadrul discuţiilor referitoare la acest subiect, Costin Bădilă, unul dintre repre­zentanţii Asociaţiei Culturale "Purtata Avrigului" ce a fost prezent la şedinţă, a dorit să menţioneze că demersurile de înregis­trare a acestei mărci au fost începute în toamna anului trecut, când s-a aflat că o altă persoană juridică, fostul coregraf al Ansam­blului Folcloric Purtata Avrigului, încearcă să înregistreze această marcă. Ca urmare, s-a considerat că situaţia este una cât se poate de anormală (Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului este continuatorul ansamblului local de cântece şi dansuri populare înfiinţat în urmă cu aproximativ o jumătate de secol) şi că este absolut necesar să se facă toate eforturile ca această marcă să devină, în mod legal, una deţinută de oraşul Avrig.

În completarea acestuia, primarul Avri­gului, Adrian Dumitru David, a spus că nu a fost un demers deloc simplu, reprezentanţii OSIM solicitând numeroase documente, dovezi etc, care să ateste istoricul ansam­blului şi activitatea acestuia.

Scandalul "Purtata Avrigului" a izbucnit în urmă cu aproximativ un an de zile şi a fost cauzat de neînţelegerile diverse şi com­plexe (acutizate pe parcurs) dintre fostul coregraf şi asociaţia ce gestionează activita­tea ansamblului (Asociaţia Culturală "Pur­tata Avrigului". Într-un final, problemele au dus la rezilierea contractului de muncă pentru instructor dar şi la pierderea marii majorităţi a dansatorilor şi a instrumentiştilor, ce au preferat să fie solidari cu fostul coregraf al ansamblului.

Ca urmare, Ansamblul Folcloric "Purtata Avrigului", structură artistică ce, până în primăvara anului trecut, a ajuns la un nivel de performanţă remarcabil, aplaudată şi laureată la festivaluri de profil din multe zone ale României, s-a semi-destructurat şi, alături de alţi coregrafi şi corepetitori, a intrat într-un proces de reconstrucţie, care este lung şi destul de anevoios. De asemenea, mulţi dintre foştii membri ai ansamblului, alături de acelaşi coregraf şi aceiaşi intru­mentişti, au hotărât că e bine să încerce croirea unui drum propriu pentru continuarea activităţii folclorice şi au înfiinţat un nou ansamblu folcloric, pe care l-au numit "Purtata Junilor Avrigeni".






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA