logo
Malurile râului Olt, curăţate din nou
Dan FRÂNCU
906 vizualizari
Malurile râului Olt, curăţate din nou
În această primăvară, în urma desfăşurării celor două acţiuni de igienizare a malurilor râului Olt, organizate în zona Avrig de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sibiu, cu sprijinul Primăriei Avrig, s-a reuşit colectarea a peste 2200 de saci cu gunoi, ceea ce înseamnă aproximativ 10 tone de deşeuri.

Dacă în ultima zi a lunii trecute, voluntarii pescari şi iubitori ai naturii au igienizat zona barajului Hidrocentralei Avrig, sâmbăta trecută (14 aprilie), peste 100 de oameni harnici, cărora le pasă că natura şi apa Oltului e murdărită de unii semeni lipsiţi de bun simt şi respect, care îşi doresc o natură cât mai curată şi nealterată de acţiunea omului, s-au mobilizat şi au “periat” zona cuprinsă între podul de fier peste râul Avrig (confluenţa râului Avrig cu râul Olt) şi zona “La Cenuşă” (în apropierea staţiei CFR Mîrşa).

Cei 1.200 de saci cu gunoi strânşi în urma acţiunii de sâmbătă au fost depozitaţi în apropierea staţiei de tren,  aici aceştia rămânând în grija SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA, operatorul regional de salubritate.

La ambele acţiuni de igienizare ale AJVPS Sibiu, organizate în zona Avrig, a fost prezent şi primarul oraşului, Adrian Dumitru David, care a participat activ şi s-a asigurat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca gunoiul colectat să ajungă pe platforma de transfer gunoi a oraşului.

“Cu atâţia membri care au conştientizat importanţa iniţiativei noastre de ecologizare a mediului în care ne desfăşurăm acest hobby, credem că suntem pionieri în rândul asociaţiilor de pescuit din România. Felicitări tuturor!”, au menţionat responsabilii Filialei Pescarilor Sibiu, pe pagina de facebook a asociaţiei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia