logo
spartan
"LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” la Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște

În cadrul manifestărilor dedicate “Lunii plantării arborilor”, Direcția Silvică Sibiu prin Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște a desfășurat diferite acțiuni de plantare și educare în spiritul gospodăririi durabile a pădurii, în colaborare cu mai multe instituții de învățământ și firme private.

Astfel, în fondul forestier din zona Coscani – Miercurea Sibiului 30 de voluntari au plantat 600 puieți salcâm,  acțiunea fiind coordonată de personalul silvic al ocolului. În cadrul acestor manifestări s-a pus accentul pe rolul esențial al pădurii pentru prezentul și viitorul umanității. Prin eforturile conjugate ale tuturor generațiilor, de la copii la pensionari, prin implicarea instituțiilor cu responsabilități în acest domeniu, se pune accent deosebit pe conservarea naturii, fapt ce ocupă un loc primordial în sistemul valorilor umane din domeniul științei, educației și culturii economice.

În data de 5 aprilie 2019, colectivul tehnico-ingineresc al Ocolului Silvic Valea Cibinului–Săliște a participat la executarea lucrărilor silvice specifice acestei perioade, respectiv semănarea solarului de la Tocile pe o supafață de 130 mp cu semințe de molid și 10 mp cu semințe de larice.

De asemenea, în cadrul manifestărilor desfășurate sub egida “Lunii plantării arborilor” și a proiectului educațional cuprins în CAEJ 2018 – 2019, în data de 6 aprilie 2019, la Școala gimnazială nr. 4 Sibiu a avut loc concursul GEO SLIM 4. Una din probele de concurs a fost recunoaşterea speciilor forestiere, probă pentru care echipele participante s-au pregătit conștiincios. Personalul silvic care s-a alăturat acestui proiect, a apreciat preocuparea și interesul elevilor și a prezentat rolul și importanța pădurii – “ pădurea uzina vie “ - protejarea pădurii ca ecosistem. La această activitate au participat 60 de elevi.

„În campania din aceasta primăvară, Ocolul Silvic Valea Cibinului-Săliște împădurește 13 ha cu plantații integrale și completări, cu puieți din speciile molid și larice în zona de munte și salcâm în terenuri degradate din zona colinară. De asemenea s-au repicat 120 mii puieți molid și 18 mii puieți larice produși în solarul Tocile. Solarul din cadrul pepinierei Tocile, cu o suprafață de 140 mp, a fost semănat în această primăvară cu sămânță de molid și larice. Tot în cadrul pepinierei Tocile producem puieți ornamentali într-o gamă variată de specii, venind în sprijinul iubitorilor de natură și de frumos, prieteni ai pădurii”, ne-a declarat ing. Mihai Dumitrescu, șeful O.S. Valea Cibinului-Săliște.

În cadrul protocolului încheiat cu Liceul ”Ioan Lupaș” din Săliște, ca și în anii anteriori, elevii au vizitat “Muzeul Silviculturii“, care este o premieră națională în domeniu. Arc peste timp, muzeul este locul unde trecutul se îmbină cu prezentul, evidențiind prin  motto–ul afișat chiar la intrare un adevăr definitoriu pentru toâti silvicultorii sibieni - “Fără rădăcini nu poți înflori”. Situat în incinta sediului Ocolului din Săliște, muzeul este deschis pentru publicul larg, turiști români și străini, oaspeți ai meleagurilor Săliștene, pe strada Andrei Şaguna, nr. 509, în Orașul Sălişte, Jud. SIBIU.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia