Puţină lume ştie, dar printre plantele sau arborii ce au ajuns în ţara noastră datorită interesului deosebit manifestat de Samuel von Brukenthal (fostul Guvernator al Transilvaniei în perioada 1777 – 1787) pentru botanică, grădini şi grădinărit, se află şi cartoful. Acesta a fost cultivat pentru prima dată în Transilvania chiar într-una din grădinile de la fosta Reşedinţă de Vară pe care baronul Brukenthal o avea la Avrig, devenind, ulterior, unul dintre simbolurile agricole ale regiunii.
În semn de recunoştinţă pentru preocuparea deosebită arătată de Samuel von Brukenthal culturii cartofului, în fiecare an, Palatul Brukenthal din Avrig dedică acestei plante tuberculoase prima lună a toamnei.
Astfel, şi în acest an, la restaurantul din cadrul frumoasei locaţii baroc din Avrig, toamna începe cu un meniu special, ce cuprinde preparate a căror bază este cartoful. Începând cu data de 15 septembrie, oaspeţii gurmanzi ai Palatului Brukenthal Avrig, pasionaţii de cartofi, se pot delecta cu produse pregătite cu măiestrie de bucătarii unităţii. Printre preparatele aflate pe meniul special dedicat cartofului se numără supa cremă de cartofi cu hrean, ciorba de cartofi cu afumătură şi tarhon, cartofii rustici ca în România şi legume rumenite, cu garnitură de carne (piept de pui, pulpă de pui dezosată, ceafă de porc, muşchi de porc, medalion de mistreţ sau muşchi de vită, la alegere), precum şi multe altele.
Reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig ne-au mai informat că lansarea meniului special bazat pe cartofi va fi urmată de alte surprize cu aceeaşi temă..
Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unui loc frumos, unde natura bogată se împleteşte armonios cu istoria Transilvaniei, puteţi merge la frumosul palat din Avrig, pentru a vă bucura de clipe frumoase petrecute în grădinile complexului şi a vă potoli foamea cu preparate al căror ingredient principal este cartoful.
Cei interesaţi pot afla detalii suplimentare sau îşi pot face rezervări la numărul de telefon 0726.234417.(D.F.)
Ai visat vreodată să-ți transformi pasiunea pentru gastronomie într-o experiență culinară tematică captivantă? Deschiderea și operarea unui restaurant tematic reprezintă...
Ai visat vreodată să-ți transformi pasiunea pentru gastronomie într-o experiență culinară tematică captivantă? Deschiderea și operarea unui restaurant tematic reprezintă...
Calculatoarele second hand sunt dispozitive care au fost utilizate anterior, reparate și recondiționate pentru a fi vândute din nou. Acestea...
Calculatoarele second hand sunt dispozitive care au fost utilizate anterior, reparate și recondiționate pentru a fi vândute din nou. Acestea...
De câteva zile, în oraşul Tălmaciu a început "Curăţenia de Primăvară", o campanie concentrată în mod deosebit pe zonele verzi,...
De câteva zile, în oraşul Tălmaciu a început "Curăţenia de Primăvară", o campanie concentrată în mod deosebit pe zonele verzi,...
La Muzeul Judeţean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus" se va vernisa vineri, 22 martie, a IV-a ediţie a expoziţiei de...
La Muzeul Judeţean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus" se va vernisa vineri, 22 martie, a IV-a ediţie a expoziţiei de...
Nr. crt.
Data întreruperii
Localitatea/Adresa
Intervalul orar
1.
18.03.2024
MOȘNA, strada Principală - parțial
10:30 – 13:30
2.
18.03.2024
CORNĂŢEL, strada Principală - parțial
11:00 – 13:30
3....
Nr. crt.
Data întreruperii
Localitatea/Adresa
Intervalul orar
1.
18.03.2024
MOȘNA, strada Principală - parțial
10:30 – 13:30
2.
18.03.2024
CORNĂŢEL, strada Principală - parțial
11:00 – 13:30
3....
Cea de a treia reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 a avut la Sibiu în perioada...
Cea de a treia reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 a avut la Sibiu în perioada...