Tribuna
"Luna Cartofului", la Palatul Brukenthal Avrig
Puţină lume ştie, dar printre plantele sau arborii ce au ajuns în ţara noastră datorită interesului deosebit manifestat de Samuel von Brukenthal (fostul Guvernator al Transilvaniei în perioada 1777 – 1787) pentru botanică, grădini şi grădinărit, se află şi cartoful. Acesta a fost cultivat pentru prima dată în Transilvania chiar într-una din grădinile de la fosta Reşedinţă de Vară pe care baronul Brukenthal o avea la Avrig, devenind, ulterior, unul dintre simbolurile agricole ale regiunii.

În semn de recunoştinţă pentru preocuparea deosebită arătată de Samuel von Brukenthal culturii cartofului, în fiecare an, Palatul Brukenthal din Avrig dedică acestei plante tuberculoase prima lună a toamnei. 
Astfel, şi în acest an, la restaurantul din cadrul frumoasei locaţii baroc din Avrig, toamna începe cu un meniu special, ce cuprinde preparate a căror bază este cartoful. Începând cu data de 15 septembrie, oaspeţii gurmanzi ai Palatului Brukenthal Avrig, pasionaţii de cartofi, se pot delecta cu produse pregătite cu măiestrie de bucătarii unităţii. Printre preparatele aflate pe meniul special dedicat cartofului se numără supa cremă de cartofi cu hrean, ciorba de cartofi cu afumătură şi tarhon, cartofii rustici ca în România şi legume rumenite, cu garnitură de carne (piept de pui, pulpă de pui dezosată, ceafă de porc, muşchi de porc, medalion de mistreţ sau muşchi de vită, la alegere), precum şi multe altele.
Reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig ne-au mai informat că lansarea meniului special bazat pe cartofi va fi urmată de alte surprize cu aceeaşi temă..
Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unui loc frumos, unde natura bogată se împleteşte armonios cu istoria Transilvaniei, puteţi merge la frumosul palat din Avrig, pentru a vă bucura de clipe frumoase petrecute în grădinile complexului şi a vă potoli foamea cu preparate al căror ingredient principal este cartoful.
Cei interesaţi pot afla detalii suplimentare sau îşi pot face rezervări la numărul de telefon 0726.234417.(D.F.)

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA